Κατηγορίες
ευχαριστήρια

Ευχαριστήριο από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας

eidiko20151111-2Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των μαθητών /τριών του σχολείου αλλά και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας της Αλεξάνδρειας απέναντι στη διαφορετικότητα, πραγματοποίησε έναν περίπατο στην αγορά της πόλης με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν την πόλη τους αλλά και η κοινωνία να αγκαλιάσει τα παιδιά με αναπηρία και να τους δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και κυρίως το κοινωνικό της πρόσωπο γεμάτο αγάπη στα παιδιά αυτά.

Αφορμή για την έξοδο των μαθητών/τρι/ων στάθηκε η πρόσκληση από την κρεπερί των κ. Άννας Θεραπίδου και Γεύσης Εξεζίδου για ένα κέρασμα.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ανακοίνωσε την επίσκεψη στους/στις μαθητές/τριες την οποία αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και με πολλά χαμόγελα.

Περπατήσαμε στην πόλη , φτάσαμε στην κρεπερί όπου γευτήκαμε τις κρέπες και τους χυμούς .

Εκεί παρουσιάστηκαν αρκετές εκπλήξεις στους/στις μαθητές/τιές μας.

eidiko20151111Πρώτη έκπληξη τα γενέθλια του Σταύρου, όπου κόψαμε την τούρτα, τραγουδήσαμε και γευτήκαμε την τούρτα και νιώσαμε όλοι μας τη χαρά του Σταύρου.

Δεύτερη έκπληξη ήταν τα δώρα από το βιβλιοπωλείο Libro της κ. Καραγιάννη –Τζούμκα που προσέφεραν στους/στις μαθητές /τριες μας

Η Τρίτη έκπληξη ήταν το κέρασμα προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου από την καφετέρια Trokadero.

Η επιστροφή στο σχολείο ήταν μια χαρούμενη διαδικασία .

Για αυτή τη χαρά των μαθητών/τριών μας νιώθουμε την ανάγκη οι μαθητές/τριες, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και οι γονείς των μαθητών/τριών να ευχαριστήσουμε τα παρακάτω μαγαζιά για τα κεράσματα και τα δώρα που προσέφεραν στους/στις μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά περισσότερο για τα χαμόγελα που απλόχερα έδωσαν στα παιδιά μας δείχνοντας έτσι το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στην κρεπερί των κ. Άννας Θεραπίδου και Γεύσης Εξεζίδου για τις κρέπες , στο βιβλιοπωλείο Libro της κ . Καραγιάννη –Τζούμκα για τα δώρα αλλά και στην καφετέρια Trocadero που πρόσφερε ροφήματα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Το μήνυμα που έστειλε η επίσκεψη μας είναι ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ως πολίτες της κοινωνίας για τα παιδιά με αναπηρία και να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια του σχολείου που με κάθε μέσο θέλει να «οικοδομήσει»μια καλή σχέση των πολιτών με τη Διαφορετικότητα ώστε και οι μαθητές/τριες να έχουν τα αυτονόητα για την εκπαίδευσή τους αλλά και για τη ζωή τους .