Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Αντίθετος και ο Α. Βεσυρόπουλος στην κατάργηση αστυνομικών τμημάτων στην Ημαθία

vesiropoulos_VOULIΤην έντονη αντίθεση του στην κυοφορούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ αλλά και του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, εκφράζει ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι η συρρίκνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ημαθία δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Ειδικά για το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ Ημαθίας, ο κ. Βεσυρόπουλος τονίζει, ότι υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες που επιβάλλουν την συνέχιση της λειτουργίας του ενώ επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λειτουργικά έξοδα σε ότι αφορά στο κτήριο που στεγάζεται.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Στην αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών πρέπει να κυριαρχούν ορθολογικά και όχι οριζόντια κριτήρια. Με βάση ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια πρέπει να διατηρηθούν αυτές οι δύο υπηρεσίες. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οφείλει να αντιληφθεί, ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, δημιουργούν πολλά προβλήματα και κυρίως ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Συρρίκνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ημαθία με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ και του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας»

Κύριε Υπουργέ

Η συζήτηση για την συγχώνευση Αστυνομικών Υπηρεσιών και Τμημάτων, όπως όλα δείχνουν, γίνεται με οριζόντια κριτήρια που απέχουν πολύ από μια ορθολογική αντιμετώπιση.

Στην Ημαθία επιχειρείται η συρρίκνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών που είναι δεδομένο, ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υποθετικά θα λύσει.

Η κυοφορούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, είναι δεδομένο, ότι δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής. Με δεδομένη την εγγύτητα της περιοχής στην ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό, και τους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και την διέλευση χιλιάδων φορτηγών, μέσα από την παλιά Εθνική Οδό, που είναι χώρος ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, αντιλαμβάνονται όλοι ότι η διατήρηση και η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ είναι επιβεβλημένη.

Επίσης, η κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, είναι δεδομένο, ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στην επιχειρησιακή κάλυψη μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής του Νομού ενώ δημιουργεί και αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Το Υπουργείο όμως, προωθεί την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ και του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα αντικειμενικά δεδομένα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ Ημαθίας δεν έχει λειτουργικά έξοδα αφού δεν πληρώνει ενοίκιο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να αποτρέψει την κυοφορούμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στο Πλατύ Ημαθίας.

2. Εάν προτίθεται να διατηρήσει το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας και να μην προχωρήσει στην κατάργησή του.