Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αλεξάνδρειας

antarsyalogoΑπό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωταγωνιστεί στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις. Το 3ο Μνημόνιο φέρει την υπογραφή της ψευδεπίγραφης «αριστερής» κυβέρνησης που με περισσή ζέση το εφαρμόζει και φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο όλους μας.
Τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που έχουν ψηφιστεί και άρχισαν να υλοποιούνται απειλούν ευθέως τα σπίτια μας, για όσους δεν τα έχασαν ακόμα. Τα δίνουν όλα στις τράπεζες. Παίζουν το παιχνίδι τους και υπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Φορολογούν τους αγρότες και παράλληλα δεν τους αποζημιώνουν για τις περσινές καταστροφές που υπέστησαν. Τους καθιστούν με βίαιο τρόπο επαγγελματίες και πλέον καλούνται να πληρώνουν ασφάλιστρα ισόποσα με αυτά του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ.

Οι επαγγελματίες ζούνε στην απελπισία και έχουν πάνω από το κεφάλι τους τόσο τις τράπεζες που απειλούν με κατασχέσεις όσο και το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ που ενώ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, τους απομυζεί για δεκάδες χρόνια χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Τώρα, με εντολή της τρόικα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο σφυρί με πλειστηριασμούς τα σπίτια τους.
Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και στα σούπερ μάρκετ δουλεύουν για οχτώ και δέκα ώρες και πληρώνονται για τετράωρο. Πολλοί από αυτούς ανασφάλιστοι, «μαύρη» εργασία αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει.
Μετά από έξι χρόνια Μνημόνια τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η φτώχεια, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων ιδιαίτερα, η διάλυση των νοσοκομείων, η αύξηση του χρέους.
Στα έξι χρόνια των μνημονίων υπήρξαν ορισμένοι που πλούτισαν. Είναι ο καπιταλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες. Αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο όλων των κυβερνήσεων που εφάρμοσαν τα μνημόνια.
Ο αγώνας όλων μας πρέπει να έχει έναν κεντρικό στόχο: Την κατάργηση των Μνημονίων, την ανατροπή της Κυβέρνησης, την αποχώρηση από την ΕΕ και το ευρώ. Η ανατροπή είναι η μοναδική λύση για τους εργάτες και τις φτωχές λαϊκές τάξεις.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
-Διαγραφή του χρέους και αποχώρηση από την ΕΕ και το ευρώ.
-Αντικαπιταλιστική διέξοδο από την κρίση με εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
-Διαγραφή των οφειλών όλων των φτωχομεσαίων ιδιωτών και αγροτών προς τις τράπεζες, ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία.
-Πλήρη δουλειά και ασφάλεια για όλους.
-Φορολογία στους πλούσιους και στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ