Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Το πρόγραμμα για τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας

apelefthalex016logoΟ Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού της 103ης Επετείου από την Απελευθέρωση της πόλης της Αλεξάνδρειας (στις 18 Οκτωβρίου 1912) από τον τουρκικό ζυγό και σας προσκαλεί όπως παραστείτε στις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Σάββατο  17-10-2015:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, με μέριμνα των αρμοδίων, καθώς και των οικιών της πόλης της Αλεξάνδρειας από την ανατολή του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 18ης Οκτωβρίου.

  1. Κυριακή  18-10-2014:

Ώρα  07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα  08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης της Αλεξάνδρειας από την Φιλαρμονική του Δήμου, παρουσία ομάδας οπλιτών μέριμνας Σ.Α.Σ.

Απόδοση τιμών στο Ηρώο και στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας από την Φιλαρμονική και τη Διμοιρία απόδοσης τιμών μερίμνη Σ.Α.Σ .

Ώρα 10:00: “Πορεία Ελευθερίας” του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Μακεδονομάχων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, εις ανάμνησιν της εισόδου του Απελευθερωτών την 18η Οκτωβρίου 1912.

Η αφετηρία της πορείας θα είναι στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, 28ης Οκτωβρίου και Μεγ. Αλεξάνδρου (2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας) ενώ ο τερματισμός της θα είναι στην είσοδο του προαυλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας. Η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: οδός Μακεδονομάχων – οδός Εθνικής Αντίστασης – οδός Πλαστήρα (έως την κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου), συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου, παρουσία σε αυτή εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, σχολείων και των κατοίκων της πόλης.

Ώρα 10:25: Πέρας προσέλευσης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας επισήμων.

Ώρα 10:30: – Επίσημη δοξολογία.

Ώρα 11:30 :  Επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας

Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας

Ώρα 19:00:

Ομιλία του κ. Γρηγόρη Γιοβανόπουλου, Δασκάλου, Ιστορικού ερευνητή, Προέδρου του Σωματείου “Ιστορικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι – Ο Ελληνότοπος” με θέμα: Οκτώβρης 1912, ο άνεμος της Ελευθερίας στο Ρουμλούκι “Η απελευθέρωση του Γιδά (Αλεξάνδρεια)”

&

Βράβευση αθλητών του Δήμου που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αθλητικούς αγώνες που διεξήχθησαν από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Σεπτέμβριο 2015, καταλαμβάνοντας την 1η, 2η, και 3η θέση.