Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Με… αναταράξεις θα κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία

gikonogloudinamitesyrizaΗ αποχώρηση Λαπαβίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αναγκαστική «ανακατάταξη» στο ψηφοδέλτιο-λίστα έφερε στο φως διαμάχες και αντιδράσεις που υπήρχαν και την προηγούμενη φορά (όσοι ξέρουν για τον Γενάρη, μπορούν να το επιβεβαιώσουν) σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας συγκεκριμένων προσώπων, όπως του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου.

Στο ψηφοδέλτιο ήδη από την προηγούμενη φορά ορισμένες θέσεις έχουν «καπαρωθεί» από Αθήνα μεριά (λόγω του γενικότερου πανελλαδικού σχεδιασμού). Κάποιες υποψηφιότητες δηλαδή, μια ή δυο, θα έρχονταν από εκεί.

Μια από αυτές θα ήταν του Θανάση Γικόνογλου και για μια ακόμη φορά οι αντιδράσεις από τους ήδη υποψηφίους αλλά και από μέλη της Νομαρχιακής του κόμματος μεγάλες – έφτασαν μέχρι τα πρόθυρα της ομαδικής παραίτησης.

Ότι και να γίνει, και επειδή εκλογές είναι και μάλιστα με λίστα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για να δούμε αν τι τελικά θα συμβεί – αν και όπως όλα δείχνουν το ψηφοδέλτιο και η συζήτηση (τουλάχιστον από πλευράς νομαρχιακής Ημαθίας) έχει κλείσει χωρίς Γικόνογλου μέσα.