Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Δήλωση Βεσυρόπουλου μετά τη συνάντηση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτ. εκπαίδευση

vesyr-synantisi me foreis ekpaideysis 20150827Όπως αναφέραμε ήδη από χθες (ΕΔΩ), ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Α. Βεσυρόπουλος – με την ιδιότητα του τομεάρχη Φορολογικής Πολιτικής του κόμματός του – συμμετείχε μαζί με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη και με στελέχη του κόμματος σε συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας, παρουσία του Προέδρου μας κ. Μεϊμαράκη, για το φλέγον ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ένα μέτρο που πλήττει την ιδιωτική εκπαίδευση, οδηγεί στην αύξηση των διδάκτρων πλήττοντας χιλιάδες οικογένειες και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για ένα παράλογο μέτρο, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη Χώρα, καθώς η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως είναι ο ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.

Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί, το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύθηκε, μέσω του Προέδρου της για την άμεση επίλυση του προβλήματος».