Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Αλεξάνδρειας – τι απάντησαν μέλη της Διοίκησης σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων

DIMOTIKOSYMVOULIO20150515P5152750001Συνεδριάζει την ώρα αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ήδη έχουν συζητηθεί ερωτήσεις που τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης από τους συμβούλους της μειοψηφίας.

Ο Σ. Κούγκας ρώτησε για τα οχήματα του Δήμου και για την καταστασή τους, λόγω προβλήματος που προκλήθηκε σε αυτά. Στο θέμα απάντησε ο αντιδήμαρχος Σ. Τόκας και είπε πως αυτό οφείλεται σε καύσιμα κακής ποιότητας.

Ο Γ. Σπυρίδης αναφέρθηκε στην Επιτροπή διαβούλευσης και επί τη ευκαιρία ρώτησε για τον κανονισμό των νεκροταφείων (έσοδα), για την πληρωμή διμήνων και για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”.

Ο δήμαρχος απάντησε πως θα ενημερωθεί από την υπηρεσία και θα απαντήσει. Για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των “διμήνων” το Σώμα ενημερώθηκε πως υπήρξε ζήτημα λόγω ενστάσεων και παρατηρήσεων της Επιτρόπου, αλλά πως πλέον δεν θα υφίσταται.

Όσον αφορά το θέμα του αναψυκτηρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (που ρώτησε ο Γ. Σπυρίδης) ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης ανέφερε πως έγινε αίτηση διακοπής μίσθωσης του αναψυκτηρίου και πως για αυτό θα διεξαχθεί νέος διαγωνισμός. Όσον αφορά τη δυνατότητα να λειτουργήσει το αναψυκτήριο με ευθύνη της ΚΕΔΑ ή του Δήμου, αυτό αποκλείστηκε ρητά (για λόγους γραφεικρατικούς κυρίως – ΤΕΒΕ, υπάλληλος κλπ).

Ο Χ. Αλευράς ρώτησε για το πρόγραμμα καταπολέμισης κουνουπιών (αν ξεκίνησε και τι θα γίνει το ερχόμενο έτος) καθώς και για το θέα των απορριμμάτων (ταχύτερη αποκομιδή των απορριμάτων). Στα θέματα αυτά απάντησε ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε πως ξεκινάει τη Δευτέρα η εφαρμογή του προγράμματος, για την αποκομιδή απάντησαν τόσο ο Δήμρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Σ. Τόκας που ανέφεραν πως υπάρχει στο πρόγραμμα τόσο νέο όχημα καθαρισμού των μεγάλων κάδων, όσο και επιπλέον όχημα για αποκομιδή.

Για το θέμα των έργων που γίνονται σε διάφορα σημεία το Δήμου, ο Κ. Ναλμπάντης επεσήμανε ότι λόγω έλλειψης δυνατότητας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες και προβλημάτων στη μισθοδοσία των εργαζομένων στους εργολάβους πολλά έργα που γίνονται στο Δήμο έχουν παγώσει.