Κατηγορίες
τηλεόραση

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τα τηλεοπτικά κανάλια

tvremctrlΈνα σημαντικό θέμα, αυτό της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, τέθηκε από την Κυβέρνηση σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

Το θέμα έχει ΑΜΕΣΑ να κάνει με τη Δημοκρατία και την πληροφόρηση εν γένει, αφού το αίσχος που όλοι μας λαμβάναμε στους δέκτες ήταν ανεπανάληπτο και δεν θα πρέπει να το ξαναδούμε. Ειδικά δε την εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, με τα απίστευτα ρεπορτάζ των καναλιών και με τις εκπομπές (ή/και τα κανάλια) που έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους πχ. τον εκλογικό νόμο.

Φυσικά μια από τα ίδια ισχύει και σε περιόδους που δεν είναι προεκλογικές, όταν π.χ. βλέπεις 40 λεπτά διαφημίσεις και 20 λεπτά ταινία ή όταν το πρόγραμμα είναι κατά 999% τηλεμάρκετιγκ ή όταν είναι κατά το πλείστον ξένες παραγωγές και όχι ελληνικές.

Η προθεσμία υποβολής σχολίων μέσω της πλατφόρμας του opengov εκπνέει στις 24 Αυγούστου.

Τα κανάλια – τα οποία είναι με ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ άδειες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 !!! – πλέον θα έχουν 10ετείς άδειες λειτουργίας ενώ μεταξύ άλλων με τον νέο νόμο θα καθορίζονται και τα του μετοχικού τους κεφαλαίου καθώς και του ελάχιστου κεφαλαίου που θα διασφαλίζει τη λειτουργία τους.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε – και φυσικά να συμμετάσχετε – ΕΔΩ (ή αναλυτικότερα ΕΔΩ ).