Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Καπελώνουν (για μια ακόμη φορά), «μαντρώνουν» και εθελοτυφλούν τα κόμματα

kapelomaΗ τακτική είναι γνωστή, δοκιμασμένη εδώ και χρόνια και έχει πολλάκις καταδικάσει οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει στη χώρα: καπέλωμα των πάντων!

Από τα κόμματα, από αποτυχημένους που ο λαός τους γύρισε την πλάτη, από άλλους που ψάχνουν εναγωνίως έναν ρόλο, από περίεργους που θέλουν να εξαργυρώσουν μια συμμετοχή με μια θεσούλα την επόμενη ημέρα.

Μια από τα ίδια δηλαδή. Γιατί εκεί που το έχουν φέρει το θέμα, αυτοί όλοι θεωρούν πως όποιος θα ψηφίσει «ναι» είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΠΟΤΑΜΙ (για να μείνουμε στα εντός Βουλής κόμματα) ή όποιος ψηφίσει «όχι» είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ή ΧΑ.

Μια ζωή τυφλοί και κουφοί στα κελεύσματα της κοινωνίας. Μια ζωή τα δείχνουν και τα μεταφράζουν όπως θέλουν (ας είναι καλά και τα φιλικά προς κάθε σχηματισμό ΜΜΕ).

Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνουν;; Τι θεωρούν;; Πως οι ψήφοι στο «ναι» ή στο «όχι» είναι… δικοί τους;; Πως είναι ψήφοι επιδοκιμασίας των κομμάτων τους;;

Να το πούμε απλά:

  • υπάρχουν δεξιοί-δεξιάρες που θα ρίξουν με τα 2 χέρια «όχι», και αντίστροφα
  • επί δεκαετίες ολάκερες κεντρώοι ή αριστεροί που θα σταυρώσουν το «ναι» με… μαρκαδόρο μην τυχόν και δεν το δουν στην καταμέτρηση.

ΥΓ.: όσο για το χρήμα που πέφτει για διαφημίσεις παντού και από όλους;; Πολύ χρήμα ρε αδερφέ, σε μια χώρα που έχει επιβληθεί ανώτατο όριο ανάληψης € 60…