Κατηγορίες
Οικονομία πολιτική

Η εντονότερη (πολιτικά) βραδιά από το ’74 – 251 ναι, 32 όχι και 8 παρών

vouli«Παρών» δήλωσε ο βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Κ. Λαπαβίτσας • «Ναι» οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές Ημαθίας.

Ίσως την εντονότερη (πολιτικά) βραδιά της έζησε χθες το βράδυ η Ελλάδα, εν μέσω των κρισιμότερων στιγμών στην μεταπολιτευτική Ιστορία του τόπου μας. Η χθεσινή βραδιά θα μπορούσε να συγκριθεί – ως προς την ένταση και τις συνθήκες μόνο με τις ημέρες του 1989, τότε που για μια ακόμη φορά είχαν δοκιμαστεί σε τέτοιο βαθμό οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Όμως τώρα το διακύβευμα είναι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο σοβαρό, πολύ πιο σημαντικό.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που τελείωσε ξημερώματα Σαββάτου (ενώ είχε προηγηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής και μια διακοπή – κατά την οποία έγιναν απίστευτες διαβουλεύσεις για το τυπικό της συνεδρίασης) ήταν 251 “ναι”, 32 “όχι” και 8 “παρών” ενώ καταγράφηκαν και 9 απόντες βουλευτές – μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

Με τα 251 «ναι» εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου με το οποίο δίδεται εξουσιοδότηση προς τη διαπραγματευτική ομάδα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.