Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Στο ίδιο έργο θεατές;

papandreou_tsipras(όσον αφορά τις πολιτειακές και πολιτικές εξελίξεις)

Τις 2 φωτογραφίες τις χωρίζουν περίπου 4 χρόνια. Δεδομένης της πορείας των συνομιλιών, της όλης “διαπραγμάτευσης” αλλά και των διαθέσιμων δικών μας πολιτικών που έσπευσαν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους στις Βρυξέλλες, πολλοί πλέον μιλάνε για ένα … deja vu  της ιστορίας του 2011 (πολιτειακής φύσης) και για το επόμενο βήμα.

Που δεν θα είναι άλλο από την περιβόητη κυβέρνηση “Εθνικής Ενότητας” που θα έχει στην κεφαλή της έναν τραπεζίτη (ή έστω έναν της ιδίας συνομοταξίας “σωτήρων”).

Άσχετα αν, όπως τότε – έτσι και τώρα, η επιλογή του λαού, δια της εκλογικής αναμέτρησης, ήταν άλλη. Τι διαφορετικό μπορεί να κάνει ο νυν (που μετά τις προτάσεις των 8 δις τον έχουν ήδη στη γωνία), σε σχέση με τον πρώην αν ισχύει ένα τέτοιο σενάριο; Ίδωμεν!

Αν ο εικαζόμενος σχεδιασμός βγει (και δεν θα χρειάζονται πλέον περισσότερες αποδείξεις ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε μπανανία νέου τύπου), τουλάχιστον θα έχουμε την ευτυχία να έχουμε το ευρώ για νόμισμα, για όσο καιρό θα το επιτρέπουν οι καταστάσεις και οι “δανειστές”…