Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κινήσεις και εκτιμήσεις εν αναμονή εξελίξεων

trypaeuroΔεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος και τόσο ειδήμων στα οικονομικά για να αντιληφθεί πως οι δηλώσεις όλων αυτών που είναι υπέρ μιας «οποιασδήποτε συμφωνίας» με την Επιτροπεία (ώστε «να μείνει η χώρα στο ευρώ πάση θυσία») σκοπό τους μεταξύ άλλων έχουν και τη δημιουργία και γιγάντωση ενός κλίματος bank-run, ώστε να πιεστεί η ελληνική Κυβέρνηση να υπογράψει οτιδήποτε της προταθεί την «παρατεταμένη περίοδο» που αρχίζει αύριο και λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ούτε πρέπει να είναι ειδήμων στην πολιτική για να αντιληφθεί πόσο βάσιμο είναι αυτό που είπε ο γνωστός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Ο Γκάλμπρεϊθ δεν μάσησε τα λόγια του και είπε το προφανές, ότι δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίζει παιχνίδια που σκοπό έχουν την πτώση της ελληνικής Κυβέρνησης και την εγκατάσταση μιας άλλης «πιο επιθυμητής» στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Γιατί αν η Ελληνική Κυβέρνηση καταφέρει και αποσπάσει το παραμικρό, τότε αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη (με πρώτες στη σειρά την Ισπανία και την Ιταλία).

Τα ‘χουμε πει δεκάδες φορές: η Ελλάδα δεν τους ενδιαφέρει. Ούτε αν θα ξεπληρωθεί κάαααποτε το χρέος της. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα τρακόσια-τόσα δις του Ελληνικού χρέους!!