Κατηγορίες
Οικονομία

Αντιδράσεις σε Δήμους και Περιφέρειες για τη μεταφορά διαθεσίμων στην ΤτΕ

euro1Δύσκολα προβλέπονται τα πράγματα για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου Βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες), αφού με ΠΝΠ ζητείται από αυτούς να προχωρήσουν στην υποχρεωτική μεταφορών των διαθέσιμων φορέων στην ΤτΕ. Τι μπορεί να επηρεαστεί, λόγω αυτής της μεταφοράς διαθεσίμων, είναι ακόμη άγνωστο – αφού ακούγονται διάφορα σε κανάλια, κυρίως σε συνεντεύξεις δημάρχων ή περιφερειαρχών.

Όσον αφορά την ΠΝΠ, με αυτή τα αποθεματικά των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προφανώς με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που έχει τη στιγμή αυτή η κεντρική Κυβέρνηση.

Σε αυτή τη μεταφορά αντιδρούν σφοδά τόσο οι δήμαρχοι (δια της ΚΕΔΕ) όσοι και οι Περιφερειάρχες (δια της δικής τους Ένωσης ενώ η ΚΕΔΕ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ακυρωθεί δικαστικά η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Για σήμερα Τρίτη συγκαλείται έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στους δήμους.