Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μπέρδεψε λίγο τα πράγματα με τους ρόλους κάποιος…

fbanartisi1Με αφορμή μια ανάρτησή μας της προηγούμενης Κυριακής 22/3  για τον καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία που αναπαράχθηκε στο facebook και που σχολιάστηκε με εντελώς χυδαίο τρόπο, θυμηθήκαμε τις κατά καιρούς “παρεμβάσεις” στην πολιτική από ανθρώπους που υπηρετούν τη Θρησκεία και που θα έπρεπε συνειδητά να απέχουν από οποιαδήποτε δήλωση περί του θέματος.

Είναι δεδομένη και η τάση ορισμένων να… μπερδεύονται και να το παίζουν – το 2015 – Παλαιών Πατρών Γερμανοί (αλλά ταυτόχρονα να στηλιτεύουν με απολύτως φαρισαϊκό τρόπο ακριβώς παρόμοιες καταστάσεις που υφίστανται σε άλλες χώρες, οι οποίες αποδεδειγμένα είναι 300 χρόνια πίσω από την Ελλάδα).

Ο λαός το λέει ξεκάθαρα: “ή παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς!”. Εις θέλει να ασχοληθεί με το… “σπορ” της πολιτικής, μπορεί άνετα να εγκαταλείψει αυτό που κάνει, να ενδυθεί καταλλήλως και να κατέλθει στις ερχόμενες εκλογές. Απλά είναι τα γράμματα!

Ως προς τις παρεμβάσεις,

– κάποτε το θέμα είχε… βιβλική διάσταση: “η Δεξιά του Κυρίου” (ή “η Αριστερά”, το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι, μη γελιόμαστε!).

– στη συνέχεια μας ήρθαν τα γνωμικά και οι παροιμίες: “παπούτσι από τον τόπο σου” έλεγε όλο καμάρι και με άπειρα υπονοούμενα κάποιος άλλος προεκλογικά (μην ξεχνιώμαστε!).

– μετά ήρθαν τα της διανομής παρατράγουδα (μην παραμυθιαζόμαστε!).

Εσχάτως λοιπόν, μας αφίχθησαν και χυδαίοι σχολιασμοί που έχουν να κάνουν με πρωτοβουλίες εκλεγμένων, για τις οποίες – πέραν του ιδίου του λαού – δεν υφίσταται η ανάγκη ερωτήματος προς οποιονδήποτε άλλο. Άλλωστε, το “ιδιοκτησιακό” καθεστώς των χώρων λατρείας (με την ευρύτερη έννοια του όρου) έχει λυθεί εδώ και περίπου 2000 χρόνια: περί “Οίκου του Πατρός” του μίλησε ο Ιησούς, άρα περί Οίκου όλων των πιστών (αλλά ακόμη και των μη πιστών, που αναζητούν πνευματικό στήριγμα ή πολλές φορές και καταφυγή υλικής φύσης – άπειρες και αξιόλογες οι πρωτοβουλίες της Εκκλησίας στις μέρες μας, στον καιρό της κρίσης και της φτώχειας).

fbanartisi1

Και μια και το έφερε η κουβέντα, είχε αναφέρει κάποτε ένας σοφός και χαμηλών τόνων ιερωμένος (από αυτούς που σε κάνουν να θέλεις να πας στην Εκκλησία κάθε Κυριακή) “…Η Εκκλησία δεν είναι μια κλειστή εταιρεία σεσωσμένων, που απολαμβάνουν, αποκλειστικά αυτοί, τα δώρα του Θεού και διεκδικούν να εξασφαλίσουν ανέσεις, προνόμια και κοσμική εξουσία.”