Κατηγορίες
επικαιρότητα

Η γνωστή Bild (ξανα)κάνει παιχνίδι – και η βουλευτίνα στέλνει την εφημερίδα αδιάβαστη!

tabroessnerΑς πάρουμε το πράγμα από την αρχή, για να δούμε πως «χτίζεις» το κλίμα:  σύντομα στη Γερμανία θα γίνουν εκλογές και η γνωστή μας Bild φροντίζει να το υπενθυμίζει αυτό στους Γερμανούς βουλευτές.

Άλλωστε, το ζόρι που… τρώνε ορισμένοι – ακόμη και μεγαλοσχήμονες – πολιτικοί στη Γερμανία είναι μεγάλο, τα δημοσκοπικά στοιχεία δεν τους ευνοούν. Η Bild λοιπόν φροντίζει να διατηρεί σε φόρμα τους βουλευτές, πάντα σε συνδυασμό με αυτό που πουλάει την εποχή αυτή και δεν είναι άλλο από την Ελλάδα.

Θεωρώντας ότι ένα ακόμη πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι σίγουρο, έστειλε mail σε όλα τα μέλη του Bundestag, με τo οποία ρωτά αν θα ψηφίσουν (όταν έλθει προς ψήφιση – αφού το θεωρεί δεδομένο) ένα ακόμη πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Θα καταγράψουμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και όσες δε μας δοθούν» αναφέρει η εφημερίδα ενώ δίνει και διορία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στους βουλευτές να απαντήσουν.

Προσέξτε τώρα τη διαφορά: δεν είναι μια ερώτηση του τύπου «πείτε μας τη γνώμη σας» κλπ κλπ, ώστε ο άλλος να αναπτύξει ελεύθερα την άποψή του ή να παρουσιάσει τη θέση του για κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Είναι ένα ερώτημα του τύπου «ναι» ή «όχι». Ή είσαι με εμάς ή όχι. Τόσο απλά.

Φυσικά υπήρξαν και βουλευτές που ήδη απάντησαν, όπως η βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Tabea Rößner (Ταμπέα Ρόσνερ) – που τους απάντησε με ευγενικό και δέοντα τρόπο: «προς το παρόν δε υπάρχει κανένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα θα  εξετάσω το περιεχόμενο και στη συνέχεια θα ψηφίσω …

…θα ήθελα να ρωτήσω ήδη σήμερα όλους τους δημοσιογράφους της Bild, αν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη διαρκή εκστρατεία δυσφήμισης και στιγματισμού ενός ολόκληρου λαού.
Παρακαλώ στείλτε μου την απάντησή σας μέχρι την Τρίτη, 24 Μαρτίου (ώρα 10.00) στην ακόλουθη διεύθυνση ….. Θα δημοσιεύσω στο twitter μου την απάντησή σας, ακόμα και αν δεν δοθεί»