Κατηγορίες
αγορά Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Ενημέρωση για καταναλωτικά θέματα στην Αλεξάνδρεια

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕνημερωτική εκδήλωση με θέμα “Αγοράζοντας προϊόντα: Δικαιώματα και κίνδυνοι” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρεια από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Νάουσας – Ημαθίας σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Την εκδήλωση προλόγισε η Σταυρούλα Μολύβα, Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, ενώ ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Βογιατζής, γενικός γραμματέας του ΚΕΠΚΑ.
Αρχικά έγινε από την πρόεδρό του μια ενημέρωση για το Κέντρο Προστασίας, για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους σκοπούς που υπηρετεί ενώ ο εισηγητής Δ. Βογιατζής αναφέρθηκε στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις των καταναλωτών αλλά και στους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν για τους τελευταίους λόγω του ισχύοντος μοντέλου στην αγορά.

Επέστησε την προσοχή σε μια σειρά από πράγματα, όπως στην αναζήτηση από τους καταναλωτές τιμών και ποιότητας, στη νομοθεσία της ΕΕ αναφορικά με τις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα πελατών και πωλητών (πχ έκανε αναφορά στο δικαίωμα της υπαναχώρησης από την αγορά, που δεν είναι ευρέως γνωστό), μίλησε για τον τρόπο διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών και στις επιθετικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται, ενώ εστίασε στο ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να οργανωθούν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εμφανίζονται.

Σε παρέμβαση-τοποθέτησή του στην εκδήλωση ο παρευρισκόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιάννης Τσαρτσάνης σημείωσε ότι καλό θα είναι οι καταναλωτές να αγοράζουν κυρίως από τους μικρομεσαίους αφού οι κίνδυνοι που αναφέρθηκαν είναι υπαρκτοί αλλά μειώνονται στο ελάχιστο όταν οι αγορές γίνονται από καταστήματα των τοπικών αγορών λόγω της άμεσης και σχεδόν προσωπικής σχέσης μεταξύ πελάτη – πωλητή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA