Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Δέσμευση Λαφαζάνη-Αποστόλου για άμεση αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ

barbabietola1Αποπληρωμή των οφειλομένων στους τευτλοπαραγωγούς πολύ σύντομα – πιθανότατα και τις επόμενες ημέρες – υποσχέθηκαν ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγών, εργαζόμενους στην ΕΒΖ και τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου, Κ. Λαπαβίτσας, Θ. Τζάκρη και Ν. Γκαρή και ο συνεργάτης του Υπουργού, καθηγητής Α. Αλεξόπουλος, οι τευτλοπαραγωγοί έλαβαν τη διαβεβαίωση για αποπληρωμή των περσινών οφειλών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Όπως επεσήμαναν ο Π. Λαφαζάνης και ο Β. Αποστόλου θα επισπευσθεί η προσπάθεια προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για την ασυγκόμιστη παραγωγή και αυτή που καταστράφηκε από πλημμύρες.

Διευκρίνισαν επίσης, ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν οι τιμές τεύτλων για το 2015 τις οποίες χαρακτήρισαν εύλογες και ικανοποιητικές, τονίζοντας ότι έτσι θα στηριχθούν οι τευτλοπαραγωγοί, θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο και θα επανεκκινήσει η παραγωγική διαδικασία, τόσο η αγροτική όσο και η μεταποιητική.

Ο Π. Λαφαζάνης ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να εκπονήσει το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή των καλλιεργητών και των εργαζομένων, ένα συνολικό σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ και της παραγωγής ζαχαροτεύτλων, ώστε όχι μόνο να διασωθεί αλλά και να αναβαθμιστεί η τευτλοκαλλιέργεια και η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας.

ΑΥΓΗ