Αν όχι “επεισοδιακή”, πάντως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ενδιαφέρουσα” η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται και σήμερα.
Οι απόψεις που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του μεγάλου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν μια διαφορετικότητα μεταξύ τους (καθόλου κακό αυτό) αλλά δεν κινούνταν στη λογική ενός κόμματος που τη στιγμή αυτή κυβερνά τον τόπο.
Η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε δυο θέματα, στα οποία ασκήθηκε σκληρή κριτική, στην τακτική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους και στη συμφωνία του Eurogroup.
Επίσης, στην πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι το σημείο “μηδέν”, που δεν είναι άλλο από την ημερομηνία λήξης της τετράμηνης παράτασης.
Φυσικά, αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές (δεν έχει γίνει ακόμη) είναι το αν η Κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία στη Βουλή ή όχι.
Αντιδράσεις υπήρξαν για το αν π.χ. τα μνημόνια τελείωσαν πραγματικά ή όχι, ενώ υπήρξαν και προτάσεις για να προετοιμαστεί η Ελλάδα για μια κατά μέτωπο σύγκρουση με τους εταίρους που θα έχει πολλά απρόοπτα τον Ιούνιο.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται και μετά από την ολοκλήρωση των ομιλιών θα υπάρξει ψηφοφορία για το κείμενο της πολιτικής απόφασης και στην συνέχεια εκλογή νέου Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας τα μέλη της οποίας θα μειωθούν. Η πρόταση της ηγεσίας είναι εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα να έχει 11 μέλη: Τέσσερα από την προεδρική πτέρυγα, τέσσερα από την αριστερή πλατφόρμα (του Λαφαζάνη) και από ένα μέλος τρεις μικρότερες τάσεις.