Κατηγορίες
Βαρουφάκης Οικονομία

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν

varoufsoibleΌλα θα κριθούν από μια καταρχήν συμφωνία που θα περιλαμβάνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο

Ο Βαρουφάκης είναι (σύμφωνα με όσα λένε όσοι γνωρίζουν) ο κατάλληλος για να μπορέσει να διαπραγματευτεί τον καιρό αυτό τα οικονομικά της Ελλάδας. Είναι άρτιος γνώστης του θέματος, αφού τόσο η κατάρτισή του, όσο και οι ιδέες του για τη μέθοδο εξόδου από την κρίση, τον ευνοούν.
Από την άλλη μεριά, ο Σόιμπλε. Γερμανός με όλη τη σημασία της λέξης. Και πολύ σκληρός διαπραγματευτής.
Η συνάντηση των δυο έγινε. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε, τουλάχιστον εμφανώς θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα ο ένας κοιτούσε να… ψυχολογήσει τον άλλο, ώστε να δουν που θα βγάλει αυτή η κατάσταση και πως τελικά θα βρεθεί μια λύση που θα αποφέρει τα μέγιστα στις χώρες τους.

Γιατί μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από οποιονδήποτε ευρωπαϊκό μηχανισμό θα κοστίσει πάρα πολλά στη Γερμανία (η οποία έχει βασίσει τη συνέχιση της ευημερίας της στο ισχυρό ευρώ, που από την πρώτη ημέρα ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της και μόνο!).

Όλα θα κριθούν από μια καταρχήν συμφωνία που θα περιλαμβάνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο. Και στη συνέχεια θα έλθουν τα… παζάρια. Αυτό για το οποίο οι μεν τη σήμερον πιέζουν οι δε ουδόλως το αποδέχονται. Οπότε, πρώτα θα κριθεί η “ανάσα” που θα πάρει η Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι συζητήσεις για το ίδιο το χρέος.

Ίδωμεν τι θα βγάλει η 12η Φεβρουαρίου…