Κατηγορίες
Οικονομία πολιτική

Διαχωρισμό δανειακής σύμβασης & Μνημονίου θέλει η Κυβέρνηση – θα το δεχθούν οι ξένοι;;;

VAROUFAKIS-TSIPRAS 3IKAΣε διαχωρισμό μεταξύ της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου (αυτά είπε ο Τσίπρας, τα ίδια υποστήριξε και ο Βαρουφάκης) και σε κατάθεση πρότασης που θα αφορά συνέχιση χρηματοδότησης τουλάχιστον για κανά τετράμηνο φαίνεται πως προχωρά η Κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης “κατά μερικούς μήνες”.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης (για τέσσερις έως έξι μήνες) θα ζητηθεί σήμερα Τετάρτη, ώστε να συγκληθεί έκτακτο eurogroup την Παρασκευή και το θέμα να προχωρήσει… κάπως!

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ασχοληθούμε με το αν η παραπάνω πρόταση αποτελεί στην ουσία της μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα ή αν τελικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα σε μόλις 25 μέρες ονόμασε το κρέας-ψάρι και συνεχίζει.

Με δεδομένη την ανάγκη να βρεθεί λύση αλλά και την αδηφαγία των δανειστών και των εκπροσώπων των πολιτικών λιτότητας (όπως είναι οι περισσότερες Κυβερνήσεις της ΕΕ, με αρχηγό του γκρουπ τη Δωροθέα) όμως εγείρονται άλλα ερωτηματικά:

όπως π.χ. τι σκοπεύει να πράξει η ελληνική Κυβέρνηση αν δεν γίνει αποδεκτός ούτε αυτός ο ελιγμός, αφού παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απορριφθεί οποιαδήποτε αίτημα χρηματοδότησης χωρίς να συνδέεται με οτιδήποτε άλλο που θα παίζει το ρόλο εγγύησης για το χρήμα που θα “δανειστεί” η χώρα…