Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση πολιτική

Γιούνκερ: η θέση της Αθήνας (που θα αλλάξει), οι μισθοί σε 7 χώρες και οι εκλογικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

junkerΣίγουρος εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche» ο επικεφαλής της Επιτροπής του μορφώματος* που φέρει την ονομασία “Ευρωπαϊκή Ένωση” Ζ.Κ. Γιούνκερ, αναφορικά με τη μέλλουσα θέση της ελληνικής Κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων– όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ – είπε ότι “(…) Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό θα με τον καιρό θα αλλάξει (…)”.

Δηλαδή η θέση της Αθήνας θα αλλάξει και θα γίνει “καλή” για τα συμφέροντα της ΕΕ;;;

Επίσης αναφέρει και κάτι ακόμη: αν ο κατώτατος μισθός ανέβει στην Ελλάδα, θα πρέπει να ανέβει και σε ακόμη έξι χώρες-δανειστές της Ελλάδας. Και αυτό το χρησιμοποιεί ως σοβαρό επιχείρημα!!! Ίσως και να έχει δίκιο το παλικάρι μας! Ποιος ευρω-βιομήχανος ή πολυεθνική που σέβεται τον εαυτό της θέλει αύξηση μισθών σε 7 χώρες;; Εεεε;;;;

Όμως στη συνέντευξη αυτή αναφέρει και κάτι ακόμη (που εν μέρει κρύβει μέσα του πολύ δίκιο): “Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν”.

doro8eastinmizensΚαι έχει εν μέρει δίκιο σε αυτό που είπε ο Γιούνκερ, γιατί όντως το αχτύπητο κομματικό δίδυμο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας οι Έλληνες το ψήφιζαν.

Όμως ο “φίλος” Γιούνκερ δεν λέει ποιοι το συντηρούσαν το συγκεκριμένο σύστημα κομμάτων και προσώπων – και ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Αυτό είναι ένα… θεματάκι που δεν το θίγει, όπως δεν θίγει και το αν οι Έλληνες ήξεραν πως π.χ. ψήφιζαν ξεφτιλισμένους που έδεναν χειροπόδαρα τη χώρα τους και νομιμοποιούσαν με τις υπογραφές τους και την ψήφο τους αβέρτα τα Μνημόνια, που δεν υπόκεινται καν στο ενωσιακό δίκαιο αλλά το συμφωνηθέν μεταξύ των συμβαλλομένων Δίκαιο (που δεν είναι ούτε το Ελληνικό)….

*κατ’ ευφημισμό “Ευρωπαϊκή Ένωση”. Αυτό το πράμα που σήμερα υφίσταται ΔΕΝ έχει σχέση με αυτό που στήθηκε 58 χρόνια πριν στη Ρώμη.