Κατηγορίες
Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα για τα ληξιπρόθεσμα προς εφορίες και ταμεία

pagamentosportelloΑλλαγές αναμένονται στο θέμα της ρύθμισης οφειλών σε εφορίες και ταμεία, αφού σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά γίνεται επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ενός νέου σχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, “Στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών, θα περιλαμβάνονται χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31/12/2014”.
Δηλαδή, στο υφιστάμενο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αναμένεται να ενταχθούν και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την 01/10/2014 μέχρι και 31/12/2014.

Η κατάθεση του νέου αυτού σχεδίου (στο πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης) θα γίνει υπό το πρίσμα δυο πολύ συγκεκριμένων καταστάσεων: του υπολογιζόμενου για το έτος 2015 ελλείμματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ αλλά και της απαίτησης για 850 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν οι προωθούμενες από την Κυβέρνηση αλλαγές (13η σύνταξη, πάγωμα μειώσεων στα επικουρικά).