Κατηγορίες
βουλευτές εκλογές Ελλάδα

155 “ναι” στην Κυβέρνηση. 3-1 οι ψήφοι των βουλευτών της Ημαθίας

psifoforiavouli 20141010Στήριξαν την Κυβέρνηση οι Ημαθιώτες Βεσυρόπουλος, Μπατσαρά, Τσαβδαρίδης (ΝΔ) – καταψήφισε ο ανεξάρτητος Γιοβανόπουλος

.

Τις αναμενόμενες 155 ψήφους έλαβε τελικά η Κυβέρνηση στη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

.

Η Κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη 155 βουλευτών (το σύνολο δηλαδή των 127 της ΝΔ και των 28 του ΠΑΣΟΚ), 131 βουλευτές την καταψήφισαν, 2 επέλεξαν να δηλώσουν “παρών” (Ψαριανός & Μάρκου, πρώην ΔΗΜΑΡ αμφότεροι) ενώ καταμετρήθηκαν και 12 απόντες.
.

Με την ψηφοφορία αυτή σε πρώτη φάση:
1. σταματάνε (τυπικά τουλάχιστον εντός Βουλής) τα σενάρια και οι διαδικασίες που αναφέρονται σε πρόωρες εκλογές – η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλίου. Και μπροστά είναι και η ψήφιση του προϋπολογισμού, η αμέσως επόμενη πιο κρίσιμη ψηφοφορία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015. Που εκτός απροόπτου θα την κερδίσει και αυτήν.
2. δεν διαφαίνεται να αλλάζει κάτι στον αριθμό όσων στηρίζουν την Κυβέρνηση (δείτε ΕΔΩ), παρά τις προσδοκίες των κυβερνητικών εταίρων πως κάτι θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα (έστω και μια ψήφος παραπάνω από τις… γνωστές 155 θα άνοιγε μια τεράστια συζήτηση).
3. η παράταση στο βίο της Κυβέρνησης είναι σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα ξεκινήσει το μεγάλο παζάρι και οι ψηφοφορίες για την προεδροεκλογή.

.

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής από τους ανεξάρτητους βουλευτές την κυβέρνηση καταψήφισαν οι εξής: Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης.