Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η μια επιτυχία μετά απ την άλλη…

glentiaΠερίπου τα 2.250.000 φτάνουν οι φορολογούμενοι που έχουν “παλαιά χρέη” στην εφορία προ του 2013, ενώ στο 1,1 εκατ. ανέρχονται οι φορολογούμενοι που μπήκαν στη “μαύρη λίστα” επειδή έχουν χρέη που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “νέα χρέη” (απλήρωτοι φόροι, τέλη κλπ).
Συνολικά όλοι μαζί χρωστούν 70,1 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά μόνον οι 175.000 από αυτούς είχαν ως τώρα κάνει κάποια ρύθμιση για να αποφύγουν τα χειρότερα.
.

Αν προστεθεί δε στους παραπάνω αριθμούς (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΙ αλλά εκατομμύρια προσωπικές ή/και οικογενειακές ιστορίες συνανθρώπων μας – που δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν “από σήμερα θα γίνουμε μπαταχτσήδες!”) και η αναφορά της UNICEF στα αυξημένα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και η έρευνα με τίτλο «Doing Business» που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών που εντάσσονται στη “μαύρη λίστα” των προς επένδυση χωρών, τότε πάμε μια… χαρά!
.

Κατά τα άλλα, ζούμε ένα ατελείωτο “σαξές στόρυ” που συμπεριλαμβάνει και τα αποτελέσματα των “στρές τέστς” των ελληνικών τραπεζών (που τις έχει σώσει με ενέσεις δεκάδων δισ. μέχρι τώρα το Δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι – χωρίς να υφίσταται και ουδεμία εποπτεία σε αυτές).

.
Καμιά απορία υπάρχει;