Κατηγορίες
τοπικά νέα

Ο πανηγυρικός της ημέρας στη Βέροια και όσα ακούγονται και γράφονται γύρω από το θέμα

panighr20141028veroiaΑς το πάμε από την αρχή, για να έχουμε όλο το κάδρο:

.
χθες, με αφορμή την 74η επέτειο για το “Όχι” έγιναν στη Βέροια – όπως σε όλη την Ελλάδα – εκδηλώσεις που συμπεριελάμβαναν και δοξολογίες σε εκκλησίες. Κατά παράδοση, είτε μετά τη λήξη των δοξολογιών, είτε μετά από την κατάθεση στεφάνων, γίνονται και ομιλίες που σχετίζονται με το γεγονός (και που αναπόφευκτα έχουν αναφορές, δίκην συγκρίσεων, και στο σήμερα). Μια τέτοια ακολουθία γεγονότων είχαμε και στην ημαθιώτικη πρωτεύουσα.
Εκεί έγινε ένα μπλέξιμο για το οποίο εμείς εδώ στην “Περισκόπηση” ενημερωθήκαμε από τα “Χρονικά” του Χ. Μόχλα (στη σχετική ανάρτηση γίνεται εκτενής αναφορά στο γεγονός, δείτε ΕΔΩ) – για το ίδιο θέμα έγιναν και άλλες αναρτήσεις, και σε ηλεκτρονικά μέσα “κοινωνικής δικτύωσης”.

.
Η συνέχεια ήρθε με σημερινή ανακοίνωση από πλευράς του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για το ίδιο γεγονός, με την οποία ο τελευταίος απαντά σε όσα γράφηκαν χθες και σήμερα για το συγκεκριμένο γεγονός:

.
“Από την Αθήνα, όπου βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 29η Οκτωβρίου, μαζί με τους βουλευτές της Ημαθίας και τους συναδέλφους του δημάρχους της Περιφερειακής μας Ενότητας, έχοντας σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς, για το ζήτημα του Τελωνείου Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση για τα όσα, στρεβλά, γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον πανηγυρικό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Βέροια, για τον εορτασμό της οποίας υπεύθυνη είναι, κατά το πρωτόκολλο, η Π.Ε Ημαθίας.

«Με θλίψη παρατηρώ αυτές τις ώρες που βρισκόμαστε στην Αθήνα σύσσωμοι, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ημαθίας, για να δώσουμε την μάχη για σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, όπως είναι η παραμονή του Τελωνείου, να περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακρίβειες και στρεβλώσεις αναφορικά με το θέμα της εκφώνησης του πανηγυρικού της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας από τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη. Διευκρινίζοντας το τι συνέβη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Η μόνη αρμόδια, κατά το πρωτόκολλο, του προγράμματος εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Ο ίδιος προσωπικά, ως αντιπεριφερειάρχης, από την Τρίτη 21η Οκτωβρίου με σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Οικ.418033/1564/21-10-14 απέστειλα την σχετική πρόσκληση προς όλους τους φορείς και φυσικά και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έχοντας ορίσει ως ομιλητή τον φιλόλογο κ.Σίμο Πουλασουχίδη.
Προς αποφυγή δε κάθε παρεξήγησης, η πρόσκληση προς την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στάλθηκε τόσο με αλληλογραφία, όσο και με φαξ, για το οποίο ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπάλληλο της Π.Ε Ημαθίας, τα στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ώστε να μην υπάρξει παρανόηση.
Το θερμό χειροκρότημα, μετά το πέρας της ομιλίας, που δέχθηκε ο ίδιος ο κ.Πουλασουχίδης, από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, επιβεβαιώνει θετικά αυτή μου την απόφαση.
Πρόθεση μου είναι και στο μέλλον να εκφωνούν πανηγυρικούς σε αντίστοιχες εθνικές επετείους, που κατά το πρωτόκολλο την διοργάνωση τους έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καταξιωμένοι άνθρωποι, όλων των ηλικιών. .

Οι δήθεν “προοδευτικές καταγγελίες”, ατόμων που αγνοούν τον εκκλησιαστικό χώρο, όπου κατά παράδοση εκφωνούνται οι πανηγυρικοί των εθνικών μας επετείων, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Όπως αφήνει αδιάφορο και το μεγαλύτερος μέρος των Ημαθιωτών, που αντιλαμβάνονται ότι σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις στον τόπο μας δεν εκλεχτήκαμε από την συντριπτική τους πλειοψηφία για να “διυλίζουμε τον κώνωπα”, αλλά για να κόψουμε “γόρδιους δεσμούς”.
Μακριά από κομματικές επιλογές και πολιτικαντισμούς.

.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας”

 

.

η φωτογραφία είναι από το laos-epea.gr