Κατηγορίες
αγορά

Πρόταση για εξαγορά της nova κατέθεσε ο ΟΤΕ

ote2Σε πραγματικό κολοσσό τείνει να μετατραπεί μια ήδη μεγάλη εταιρία, που κάποτε ήταν κρατική και πλέον ανήκει σε γερμανικά χέρια (επειδή κάποιοι πρυτάνεις που έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν τον εθνικό πλούτο τη θεώρησαν βάρος – άσχετα αν στην πραγματικότητα ήταν μονοπώλιο).

.

Ο ΟΤΕ λοιπόν, κατόπιν πρόταση του Δοικητικού του Συμβουλίου κατέθεσε μη δεσμευτική προσϕορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA. Η μη δεσμευτική προσϕορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. Ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμϕωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

.

Και φυσικά τίθεται το ερώτημα: τι από όλα αυτά που έκανε ο ΟΤΕ από την πώλησή του και έπειτα δεν θα μπορούσε να τα κάνει ο ΟΤΕ αν δεν πωλούνταν (για πενταροδεκάρες, σε σχέση με την πραγματική του οικονομική και στρατηγική για τη χώρα αξία);

.

Και μην πουν κάποιοι πως το μαγαζί ήταν για πούλημα. Ήθελε μόνο ένα καλό ξεκαθάρισμα από τα κομματόσκυλα που διόριζαν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και τους συνδικαλισταράδες καθώς διαχείριση όχι ως κομματικό παραμάγαζο αλλά ως επιχείρηση. Τίποτε περισσότερο!