Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε ο συνταξιούχος που κατήγγειλε το φακελάκι – οι ημέρες καθυστέρησης μπορεί και να του στοίχισαν τη ζωή (;)

bustpagΣε 10 ημέρες, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων θα μπορέσει τελικά να απαντηθεί το ερώτημα αν ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει γιατρό για χρηματισμό πέθανε λόγω καθυστέρησης στην επέμβαση.

Η ιστορία είναι πλέον γνωστή στο πανελλήνιο: 67χρονος συνταξιούχος έπρεπε να κάνει εγχείρηση καρδιάς λόγω εμφράγματος, ο γιατρός του ζήτησε χρήματα, ο ασθενής δεν είχε τα χρήματα, υπήρξε καθυστέρηση καθώς ο τελευταίος προσπαθούσε να μαζέψει τα 1.500 ευρώ για το φακελάκι, στο μεσοδιάστημα (όπως αναφέρεται) έπαθε 2 εμφράγματα και υπήρχαν και παζάρια για το φακελάκι, χειρουργήθηκε με καθυστέρηση από άλλους γιατρούς αλλά στο τέλος πέθανε.

Αυτή είναι με δυο λόγια η ιστορία, μια ιστορία που σίγουρα δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Πάντως, ο γιατρός του Ευαγγελισμού κατηγορείται για το κακούργημα της “δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ’ επάγγελμα” και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος του γιατρού εάν διαπιστωθεί ότι ο θάνατός του ασθενούς οφείλεται στην καθυστέρηση του χειρουργείου επειδή του ζητήθηκε το φακελάκι.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του ασθενούς.