Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μεταβολές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από 25 Ιουλίου

deiroloiΈρχονται μεταβολές στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 25 Ιουλίου 2014, αφού αναμένονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης σε εξοχικά και δεύτερες κατοικίες αλλά και σε επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, περίπου 2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι σήμερα ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία των μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο θα πληρώνουν από τις 25/7/2014 ακριβότερα έως και 11,5% ενώ περίπου 1,4 εκατομμύρια θα δουν το λογαριασμό τους μειωμένο κατά 3% (πρόκειται για εμπορικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές).

Από τις αυξομειώσεις δεν επηρεάζεται το κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) στο οποίο έχουν και ενταχθεί μέχρι σήμερα 565.000 καταναλωτές, απολαμβάνοντας μειωμένη τιμή ως και 49% έναντι των άλλων καταναλωτών. Οι αλλαγές αυτές στα τιμολόγια κρίθηκαν απαραίτητες, ώστε να μειωθούν οι σταυροειδείς επιδοτήσεις (οι χαμηλότερες καταναλώσεις επιδοτούνται από ακριβότερες χρεώσεις των επαγγελματικών τιμολογίων).

Όσοι έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες και είναι η πρώτη τους κατοικία, καλούνται να υποβάλουν μια απλή αίτηση στο Διαχειριστή του Δικτύου (www.deddie.gr) και ακόμα πιο εύκολα για πελάτες ΔΕΗ με ένα τηλεφώνημα στο 11770, προκειμένου να εξεταστεί αν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.