Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δημοτικό Συμβούλιο (30/06/2014): έντονη κριτική κατά Κούγκα για το θέμα του πανηγυριού

apatskougas2Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας και είχαν ενδιαφέρον ήταν και αυτό της πρότασης για την διεξαγωγή ή μη του Πανηγυριού του Δεκαπενταύγουστου (θυμηθείτε τη σχετική ανάρτηση ΕΔΩ).

Μια πρόταση που κατατέθηκε από τον αντιδήμαρχο Σ. Κούγκα, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά ο χώρος της παλιάς ΥΕΒ, που βρίσκεται “πίσω” από το Κέντρο Υγείας (το σημείο δηλαδή στο οποίο έχει μετακινηθεί το πανηγύρι τα τελευταία χρόνια).

Η συγκεκριμένη λοιπόν πρόταση επικρίθηκε εντονότατα από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί – όπως αναφέρθηκε – αν διακοπεί το πανηγύρι θα πρόκειται για διακοπή μιας παράδοσης που υπάρχει εδώ και περίπου 170 χρόνια.

kougas2Στο δια ταύτα: η πρόταση που έγινε από τον αντιδήμαρχο τελικά αποσύρθηκε. Έντονη κριτική ασκήθηκε από τον Γιάννη Απατσίδη (ο οποίος και επιτέθηκε προσωπικά στον αντιδήμαρχο, λέγοντας του πως θα πει “αυτά που δεν είπαν ή είπαν με τρόπο οι υπόλοιποι”) καθώς και από τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Απατσίδη, Κ. Ναλμπάντη, Τ. Τασιόπουλο και Γιάννη Γκιουρτζή – ο τελευταίος πρότεινε επίσης, αφού ο χώρος δεν μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά, να ξαναδιαμορφωθεί ώστε να ξαναγίνει επαναλειτουργήσει εκεί το γηπεδάκι ποδοσφαίρου που υπήρχε (“με τους προβολείς”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) προτού μεταφερθεί το πανηγύρι.

.

Ο Χ. Χατζημιχαήλ πρότεινε να γίνει διαβούλευση με τους διευθυντές του 1ου και 5ου Δημοτικού, ώστε να μεταφερθεί έστω και μεταβατικά για φέτος το πανηγύρι στο προαύλιο του Σχολείου, μια πρόταση που έγινε τελικά αποδεκτή (παρόμοια πρόταση όμως είχε γίνει και μερικά χρόνια πριν).

Έγιναν και άλλες προτάσεις, που και αυτές έγιναν αποδεκτές, όπως π.χ. να κλείσουν και κάποια τμήματα των οδών Γεωργούλη και Ευαγγελά, πέριξ του σχολείου, ώστε ο χώρος να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

.antipol2

.

Ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης στη δική του παρέμβαση δεν στήριξε την πρόταση του αντιδημάρχου του και υποστήριξε και αυτός την (έστω προσωρινή) λύση της μετακίνησης του πανηγυριού στο χώρο του 1ου/5ου Δημοτικού Σχολείου και στους γύρω δρόμους.

.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις, αφού από σήμερα ήδη θα ξεκινούσαν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί μια λύση και τελικά το πανηγύρι να μετακινηθεί ξανά προς το κέντρο της πόλης, να γίνει φέτος (έστω και προσωρινά) στο συγκεκριμένο σημείο και να βρεθεί στη συνέχεια μια λύση που θα είναι πιο …μόνιμη.