Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΡΕΝΟΣΕ: αλλαγές στα επιστρεφόμενα ποσά (υπό τη μορφή εκπτώσης) αν ακυρώσουμε εισιτήριο

biglietto ose
… και ένα παλιό εισιτήριο του ΟΣΕ, για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι. Διαδρομή Πλατύ-Αλεξάνδρεια με επιστροφή.
Τιμή; 34 δραχμές.

Η ΤΡΕΝΟΣΕ αλλάζει το ισχύον καθεστώς που σχετίζεται με την επιστροφή της αξίας του εισιτηρίου (υπό τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού για κάποιο επόμενο ταξίδι) όταν αυτό αναβάλλεται ή ακυρώνεται με υπαιτιότητα του επιβάτη.

Το θετικό είναι πως θα επιστρέφεται μέρος της αξίας ακόμη κι αν η ακύρωση του εισιτηρίου γίνεται λίγο πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Συγκεκριμένα – και για τις περιπτώσεις που το εισιτήριο έχει εκδοθεί από φυσικό σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

  • Ακύρωση ταξιδιού από 0 έως 2 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού και για επόμενο ταξίδι το 80% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση αν ακυρώνονταν το εισιτήριο σε περίοδο από  0 έως 24 ώρες πριν από το ταξίδι δεν επιστρέφονταν τίποτε.
  • Ακύρωση ταξιδιού από 2 έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού για επόμενο ταξίδι το 90% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση αν ακυρώνονταν το εισιτήριο σε περίοδο από  24  έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι επιστρέφονταν το 50%.
  • Ακύρωση ταξιδιού από 48 ώρες και άνω πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται το πλήρες (100%) αντίτιμο του τίτλου μεταφοράς του, υπό τη μορφή κουπονιού. Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό που επιστρέφονταν επί της αξίας του εισιτηρίου παραμάνει το ίδιο, όπως και παλαιότερα.
  • Μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα επιστρέφεται.

Όταν το εισιτήριο έχει εκδοθεί μέσα από το web-ticketing και τον ιστότοπο της ΤΡΕΝΟΣΕ, τότε ισχύουν τα παραπάνω με έναν όμως περιορισμό: η ακύρωση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Το «κουπόνι ταξιδιού» εκδίδεται μόνο από τα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ισχύει για 1 (ένα) μήνα από φυσικό σημείο ή 6 (έξι) μήνες για εισιτήριο που εκδόθηκε από το διαδίκτυο.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τα ειδικά εκπτωτικά διαδικτυακά εισιτήρια αξίας 9€, 19€ και τα εισιτήρια των κατόχων της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (αξίας 12€).