Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι καθαρίστριες θα τους πάνε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

katharistriesypoikΑπό τη μια έχεις το Δικαστικό Σώμα, δια των συνδικαλιστικών του οργάνων, που κάνει λόγο ακόμη και για εξυπηρετήσεις. Με το βαμβάκι τους … “σφάζει” η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με διατύπωση που πραγματικά λέει πολλά: “ […] με τρόπο που –ενίοτε- υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. […]”.

.

Από την άλλη έχουμε τις καθαρίστριες, οι οποίες δεν έμειναν στην απόφαση του Αρείου Πάγου αλλά σκοπεύουν να τους πάνε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το πρωτόδικο δικαστήριο προστάτεψε τις καθαρίστριες και θεμελίωσε τελεσίδικα, χωρίς να μπορεί ο Άρειος Πάγος να το ελέγξει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείται από την απόλυση των καθαριστριών» είπε σε συνέντευξη Τύπου των καθαριστριών ο δικηγόρος τους Γ. Καρούζος.

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν τις δικαίωσε, οι καθαρίστριες είπαν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο υπέστη βλάβη από την μισθοδοσία των καθαριστριών. Παράλληλα, καταγράφουν το εξής παράδοξο: αυτή τη στιγμή είναι σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται το 70% του μισθού τους και παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο για την καθαριότητα και έτσι πληρώνει πιο πολλά χρήματα.