Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καθόλου τυχαία η δήλωση Τσίπρα – ξέρει, οπότε αναμένει άλλα πράγματα

tsipras10Πόσο τυχαία είναι η δήλωση Τσίπρα ότι “…Ο κ. Γιούνκερ είναι ο επικεφαλής της ομάδας που εξέλεξε τους περισσότερους ευρωβουλευτές, έχει το δικαίωμα να πάρει τη διερευνητική εντολή και να διεκδικήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφιστεί, να δημιουργήσει την πλειοψηφία για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό ορίζει ο σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία.” ;
Καθόλου τυχαία.
Ο Αλέξης δεν έχει καμιά όρεξη να ανοίγει μέτωπα και μάλιστα ευρωπαϊκής φύσης. Ξέρει καλά πως όσοι και να τον στηρίξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν. Επίσης γνωρίζει ότι οι ξένοι τον έχουν ως “πρωθυπουργό σε αναμονή”, με δεδομένη και τη δυσαρέσκεια προς το δίδυμο Αντώνη-Βαγγέλη για τις καθυστερήσεις. Τα ‘χει καλά και με τους πέραν του Ατλαντικού – εδώ και καιρό.
Ξέρει επίσης καλά πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός στην Ελλάδα, ένας από αυτούς που θα κληθεί να συνομιλήσει μαζί του θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χώρα μας τελεί υπό τον έλεγχο της Επιτροπείας, μην ξεχνιόμαστε!
Επειδή αριθμητικά δεν βγαίνουν τα κουκιά, προτιμά να κάνει μια δήλωση που θα “κάτσει” καλά και στον επόμενο πρόεδρο αλλά και στους ευρωβουλευτές που αποτελούν την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.