Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από Νοέμβριο το δωρεάν wi-fi (σε 302 Δήμους, με 4000 σημεία πρόσβασης)

anoixtowifiΣτο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν (όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα) και οι τρεις δήμοι της Ημαθίας.

.

Τον Νοέμβριο τελικά ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi) σε 302 δήμους της χώρας.

Η πρόκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση και οι υποψήφιοι φορείς του έργου καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου έχει αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια ευρώ και τελικά θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια, αντί των 15 εκατομμυρίων που είχαν ανακοινωθεί (ανεπίσημα) αρχικά.

Αρχικά θα ενεργοποιηθούν 15.000 σημεία πρόσβασης (access point) σε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων (σε πλατείες, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια κ.ά.). Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτών στο ασύρματο δίκτυο, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης (access point) σε εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση έως 100 μέτρων στα εξωτερικά σημεία.