Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τραγωδίες χωρίς τέλος στο Αιγαίο

skaf20140505Και νέο περιστατικό σήμερα το πρωί, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Μια ακόμη θλιβερή ιστορία, από αυτές που τείνουν να γίνουν συνήθεια και να περάνε στα ψιλά των ΜΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Μαΐου στη Σάμο.
.

Σκάφος της φινλανδικής συνοριοφυλακής που συμμετέχει στη μικτή επιχείρηση «Ποσειδών» υπό τον συντονισμό του FRONTEX, ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας πως εντόπισε δύο ανατραπείσες λέμβους και μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών στη θάλασσα, τέσσερα ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου. Στη συνέχεια στην περιοχή του συμβάντος έσπευσαν και ελληνικά σκάφη, της Ακτοφυλακής αλλά και ένα παραπλέον πλοίο.
Με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, στα σκάφη επέβαιναν περίπου 65 άνθρωποι από τη Συρία, την Ερυθραία και τη Σομαλία, οι οποίοι με τη …βοήθεια Τούρκων επιχείρησαν να προσεγγίσουν στο ελληνικό νησί και να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.
.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 36 άτομα (άνδρες γυναίκες και παιδιά) ενώ έχουν βρεθεί νεκρά – είτε στη θάλασσα, είτε μέσα στα μισοβυθισμένα πλοιάρια – 22 άτομα.
Σήμερα Τρίτη συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων, που υπολογίζονται σε πέντε ή επτά. Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση