Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι γίνεται αύριο στις εκλογές (αυτοδοικητικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές)

kalpipsifodΤρεις θα είναι αύριο οι κάλπες που θα τιμήσουν με την ψήφο τους οι εκλογείς σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αφού έχουμε β’ γύρο αυτοδοικητικών εκλογών και τις ευρωεκλογές (οι οποίες για πρώτη φορά δεν γίνονται με λίστα και δεν θα εκλεγούν αυτόματα τα κολλητάρια κάθε προέδρου κόμματος και τα κομματόσκυλα που ανταμείβονταν με μια θέση στο Στρασβούργο αλλά με σταυρό).

Θα ψηφίσουμε σε 12 Περιφέρειες, σε 211 Δήμους (στους υπόλοιπους το τοπίο καθάρισε από την πρώτη Κυριακή) και σε μια μεγάλη ευρω-περιφέρερεια (όλη η χώρα θεωρείται ως μια και μόνη Περιφέρεια, κατόπιν εντόπιων επιλογών).

Για να ψηφίσουμε χρειάζεται η αστυν. ταυτότητα, όμως σύμφωνα με το ΥΠΕΣ όσοι δεν τη έχουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ψηφίσουν.

Τα …ιδιαίτερα, το παραβάν δηλαδή, θα το επισκεφτούμε – όπου γίνουν και οι τρεις αναμετρήσεις – τρεις ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ φορές: μια για τις δημοτικές, μια για τις περιφερειακές και μια για τις Ευρωεκλογές. Τα φακελάκια που θα πρέπει να πέσουν στην κάλπη θα είναι λευκό (δημοτικές), το γαλάζιο (για τις περιφερειακές) και το κιτρινωπό/ώχρα (για τις ευρωεκλογές).

Στις Δημοτικές δεν σταυρώνουμε ΠΟΥΘΕΝΑ στη χώρα κανέναν (όποιος υποψήφιος πρόλαβε, ψήφον οίδε την προηγούμενη Κυριακή). Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης. Αντίθετα, στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε μέχρι και 4 υποψηφίους.

Καλό βόλι…