Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Συνεργασία Πολιτών”: στη λαϊκή της Μελίκης (χθες) και στο Εργατικό Κέντρο (σήμερα)

IMG_20140501_100943Αντιπροσωπεία της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σπυρίδη βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας για να τιμήσουν την ιστορική αυτή μέρα για τους εργαζόμενους. Σε μια περίοδο που τα εργατικά δικαιώματα βάλλονται από την πολιτική της κυβέρνησης και η ανεργία ιδιαίτερα στην περιοχή μας αγγίζει το 50% η εγρήγορση και η ενεργοποίηση όλων των φορέων που στηρίζουν το εργατικό δυναμικό είναι απαραίτητη για να μπει ένα ανάχωμα στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών στους χώρους εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας οφείλει να σταθεί με όλα τα μέσα στον όλο ένα αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων που καταγγέλλουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και της εργατικής νομοθεσίας στις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας .

– στη λαϊκή αγορά της Μελίκης χθες το υποψήφιος δήμαρχος Γ. Σπυρίδης:

Ο υποψήφιος δήμαρχος με την “Συνεργασία Πολιτών” Γιώργος Σπυρίδης παραβρέθηκε χθες το πρωί στη Μελίκη, στην απεργία του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ημαθίας, του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Γης – Θαλάσσης και του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ημαθίας. Συνομίλησε με τους απεργούς και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους.

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που κατατέθηκε προς ψήφιση, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους ενδιαφερόμενους βιοπαλαιστές, πετυχαίνει την στήριξη των σουπερμάρκετ και των μεγάλων εμπορικών κέντρων ενώ απειλεί με διάλυση 50.000 οικογένειες που ζουν από τις λαϊκές.

Σε μια χρονική περίοδο όπου επιβλήθηκε μία φορολογική επιδρομή σε όλα τα επίπεδα, από το φόρο στο σπίτι και το φόρο στο χωράφι, έως το φόρο στον ελεύθερο επαγγελματία, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους ζητάει κατάθεση φορολογικής ενημερότητας ως προαπαιτούμενο για την ανανέωση της άδειας. Με αυτόν τον τρόπο η πολιτική της κυβέρνησης με έναν στυγνό εκβιασμό τους αναγκάζει όχι να εξοφλήσουν τα χρέη τους, αλλά να παραδώσουν την άδειά τους, αφού είναι η ίδια που τους οδηγεί να χρωστάνε στη Δ.Ο.Υ. και στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Επίσης προβλέπονται εξοντωτικά πρόστιμα και κυρώσεις, με φυλακίσεις μέχρι 5 χρόνια και αφαίρεση αδειών, πολλά από τα οποία είναι και αντισυνταγματικά, που στόχο έχουν να συνθλίψουν όσους απομείνουν, οδηγώντας τους σε μεροκάματο του τρόμου και διώξεις που δεν έχουν προηγούμενο.

Τέλος με τον νέο τρόπο αδειοδότησης δημιουργείται έντεχνα ένα αλαλούμ που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εξάσκηση του επαγγέλματος.

Η Συνεργασία Πολιτών και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Σπυρίδης στέκεται στο πλευρό των απεργών και στηρίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ενάντιοι στην λογική του, που οδηγεί, και αυτό με την σειρά του, στην εξόντωση της μικρομεσαίας τάξης στη χώρα μας και την παράδοση της οικονομικής δραστηριότητας στα σουπερμάρκετ και τα μεγάλα συμφέροντα του κλάδου των τροφίμων και της ένδυσης.