Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο Κλειδί και στα Τρίκαλα χθες ο Φ. Δημητριάδης

dimit062014002001Το Κλειδί και τα Τρίκαλα της δημοτικής ενότητας Πλατέος επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης και παρουσίασε στους κατοίκους το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο».

Κάνοντας αναφορά στο τι έχει κάνει ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια αλλά και στο τι θα κάνει ανέφερε ότι:

.
Έχει γίνει η χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και ήδη εκπονήθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση της περιοχής στις εκβολές του Λουδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αναπτυχθούν και επιχειρηματικές δραστηριότητες συμβατές με τις διεθνείς συνθήκες Natura 2000 και Ramsar..

.

dimit062014004001Ένα μεγάλο έργο που αφορά την περιοχή είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και η σύνδεση με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων που κατασκευάστηκε μεταξύ Τρικάλων και Πλατέος.

.
Ξεκίνησε η κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου, η αποπεράτωση έργων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η μετατροπή του ΧΑΔΑ Κάλλιανης σε πάρκο και τόπο αναψυχής και σχεδιάζεται η κατασκευή πολυχώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες. Προγραμματίζεται η σταδιακή μείωση της τιμής του πόσιμου νερού.
.

dimit062014003001Διαβεβαίωσε ο δήμαρχος ότι το Γυμνάσιο Τρικάλων θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία. Για την «Καμάρα» ασκούνται έντονες πιέσεις προς την 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ώστε να αναδειχθεί και να συντηρηθεί. Ήδη υπάρχουν επαφές του δήμου με τη Γ.Γ. Πολιτισμού.