Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος

vasilikopoulosΈνας από τους ανθρώπους που έζησαν από πολύ κοντά και τις 2 τελευταίες μεγάλες κρίσεις με τη γείτονα και “φίλη”, ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απεβίωσε στα 82 του χρόνια στην Αθήνα.

Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Αμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ. Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, για την οποία βασανίστηκε και φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

.

Ο Μάρτης του 1987 βρίσκει τον Βασιλικόπουλο στην ηγεσία του Ναυτικού, τις ημέρες που οι Τούρκοι έκαναν τα γνωστά τους κόλπα με το “Σισμίκ” στο Αιγαίο αλλά τους τα έκοψε για πολύ καιρό ο Παπανδρέου. Τον Γενάρη του 1996, κατά την κρίση των Ιμίων, ο Βασιλικόπουλος βρίσκεται στη θέση…

του αρχηγού της ΕΥΠ (που κατείχε από το 1993). Τον απομακρύνει η κυβέρνηση Σημίτη λίγο αργότερα και ενώ πολλά λέγονται για την κρίση των Ιμίων και για την αντιμετώπιση που αυτός είχε από τον τότε πρωθυπουργό (ενώ είχε στα χέρια του – με την ιδιότητα του αρχηγού της ΕΥΠ – πολλά στοιχεία πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης).