Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας για τα εγκαίνια της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στη Βέροια

imathia antarsyaΑπό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Κόβουν κορδέλες οι μνημονιακοί ενώ έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας

Για ακόμα μια φορά ενόψει εκλογών επαναλαμβάνεται το γνωστό θλιβερό σόου των κυβερνητικών δυνάμεων του μνημονίου. Είδαμε όλοι μας τον μνημονιακό συρφετό να κόβει κορδέλες σε μια δομή του ΟΚΑΝΑ που πρόκειται να λειτουργήσει εν καιρώ, αφού εγκαινίασαν το κτήριο και όχι την έναρξη λειτουργίας του.
Τόπος του σόου ήταν αυτή τη φορά η Βέροια και το πολύπαθο νοσοκομείο της που εδώ και χρόνια πάσχει από μεγάλες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και αναλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα η παροχή υγείας στους συμπολίτες να καθίσταται άκρως προβληματική και εν πολλοίς επικίνδυνη.
Αντί λοιπόν να κάνουν την αυτοκριτική τους όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν με τα κοστούμια τους και τα ταγιέρ τους στην τελετή των εγκαινίων για την εγκατάλειψη του συστήματος υγείας και την εκχώρησή του στους εργολάβους του χώρου, «φόρεσαν» τα καλύτερα χαμόγελα και στήθηκαν ξεδιάντροπα απέναντι στα φλας των φωτογράφων για να εγκαινιάσουν ακόμα μια δομή που δεν λειτουργεί.
Οι πρωταίτιοι της κατάστασης αυτής με πρώτη και καλύτερη την υφυπουργό Υγείας Ζ. Μακρή και τους βουλευτές της ΝΔ θα έπρεπε να απολογηθούν αντί να προσπαθούν να παραπλανήσουν τον Ημαθιώτικο λαό ότι δήθεν κάνουν έργα. Επίσης, να σταματήσουν να υποκρίνονται κακότεχνα τόσο ο δήμαρχος Νάουσας Τ. Καραμπατσός όσο και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης ότι έχουν δήθεν «κόκκινες» γραμμές αναφορικά με το επικείμενο κλείσιμο του νοσοκομείου Νάουσας, γιατί πλέον κανείς δεν τους πιστεύει.
Εμείς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας και ως αυτοδιοικητικό σχήμα «Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά» δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συμπαρασταθούμε στο κίνημα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των πολιτών της Ημαθίας ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας που επιχειρεί η μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Καταγγέλλουμε τον μνημονιακό θίασο που κόβει κορδέλες και επιχειρεί να τις «πουλήσει» ως μεταξωτές.
Πρέπει ο λαός και με την ψήφο του στις 18 Μαΐου να τους στείλει στο αρχείο της ιστορίας και να αναλάβει μόνος του με συλλογικό τρόπο την τύχη του. Με αυτοοργάνωση και αυτοδιαχειριστική λογική, έξω από την φυλακή της ΕΕ και του ευρώ, με στάση πληρωμών του συνόλου του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς προστάτες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ – Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία

Χάρης Μόχλας
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
«Ανταρσία στην κεντρική Μακεδονία»