Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επισκέψεις του Φώτη Δημητριάδη στο Νεοχώρι, το Καμποχώρι και το Λουτρό

DSC_0329Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Δημοτική Συνργασία για Ανάπτυξη & Πρόοδο” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

 .

Με μεγάλη ικανοποίηση συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας και τις επαφές μας με τους πολίτες των κοινοτήτων μας. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της παράταξης μας, μας δίνει δύναμη και σιγουριά για την νίκη. Σήμερα ο Δήμαρχος μας επισκέφθηκε και συζήτησε με τους κατοίκους του Νεοχωρίου, του Καμποχωρίου και του Λουτρού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και σε αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης ή που προγραμματίζονται.

Τόνισε πως είναι σε προτεραιότητα και στις τρεις τοπικές κοινότητες το έργο της αποχέτευσης, όπως και στα χωριά της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών και θα ενταχθούν στο φάκελο της μελέτης, που θα υποβληθεί στο νέο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου 2014-2020.

Στο Νεοχώρι προγραμματίζονται έργα επικάλυψης τσιμενταυλάκων, ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων, ολοκλήρωση κάποιων μικρών τμημάτων υφιστάμενων πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο, όπως επίσης και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε ορισμένα σημεία που ο φωτισμός είναι ανεπαρκής, προς εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

DSC_0135Στο Καμποχώρι θα συνεχιστεί η ήδη υφιστάμενη στήριξη του αθλητικού και του πολιτιστικού συλλόγου, έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας πλησίον του χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, έχει ανακαινιστεί ο χώρος των μνημείων και θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων κατοίκων ύστερα από αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου. Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κοινοτικό ιατρείο, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αποχέτευση του κοινοτικού καταστήματος, έχει γίνει ανάπλαση του χώρου των νεκροταφείων και επίκειται η περίφραξή τους εντασσόμενη στο έργο της ίδιας εργολαβίας. Σχεδιάζεται η αξιοποίηση του υφιστάμενου παλιού μύλου, με την συναίνεση του ιδιοκτήτη και την ένταξη του έργου σε μέτρο της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.DSC_0042

Στο Λουτρό ολοκληρώθηκε η μελέτη προκειμένου να δημοπρατηθεί η κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου στο εκτός αρδευτικού τμήματος του αγροκτήματος, Λουτρού μεταξύ Εγνατίας Οδού και ποταμού Αλιάκμονα. Έγιναν επικαλύψεις τσιμενταυλάκων με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες. Το έργο της συντήρησης και περίφραξης των παιδικών χαρών ολοκληρώνεται και μελετάται η ένταξη στο leader της δημιουργίας ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το χωριό με την Αγία Κυριακή για ανάδειξη της Ιεράς Μονής και αύξηση της επισκεψιμότητας της. Προγραμματίζεται σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο εγκιβωτισμός της παρακείμενης στραγγιστικής τάφρου και η διαπλάτυνση του δρόμου που συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με το χωριό, προγραμματίζεται η συντήρηση του δρόμου παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής Λουτρού-Αλεξάνδρειας. Υποβάλλουμε στον ΟΣΕ αιτήματα προς αύξηση των δρομολογίων και αντίστοιχα προς το ΚΤΕΛ, για μετατόπιση του χρόνου διέλευσης των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.DSC_0210

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση με τους κατοίκους για την χάραξη της στρατηγικής μας για την επόμενη πενταετία.