Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρία ουράνια φαινόμενα μέσα σε λίγες ώρες (σήμερα και αύριο)

astereclipse“Πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μας;;;” που έλεγαν και οι Γαλάτες σε τέτοιες περιπτώσεις; Μπαα!

.
Απλά, ορισμένα φαινόμενα που είναι εντυπωσιακότατα θα συμβούν πάνω από τα κεφάλια μας, στον ουρανό, με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους απόψε και αύριο. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, τα φαινόμενα θα είναι τρία:
1) ολική έκλειψη Σελήνης (η οποία όμως δυστυχώς δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, αφού θα γίνει μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας – θα το δουν σε περιοχές του πλανήτη που τη στιγμή εκείνη θα είναι νύχτα, όπως στα δυτικά της Αμερικανικής ηπείρου και στα νησάκια που είναι διάσπαρτα στον Ειρηνικό Ωκεανό)
2) το πλησίασμα του Άρη στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας εδώ και χρόνια (αυτό θα είναι ορατό από τη χώρα μας)
3) το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδος θα έχουμε το φαινόμενο της λεγόμενης και “πασχαλινής Πανσελήνου” – η οποία και είναι η πρώτη που πανσέληνος μετά από την εαρινή ισημερία. Το φαινόμενο της πρώτης πανσελήνου μετά από την ισημερία είναι και αυτό που καθορίζει το πότε θα εορτάζουμε το Πάσχα. Φέτος η ημερομηνία που αυτή γίνεται συμπίπτει και στο Γρηγοριανό και στο Ιουλιανό τρόπο μέτρησης του χρόνου, για το λόγο αυτό φέτος το Πάσχα “πέφτει” την ίδια ημέρα για Ορθόδοξους και Καθολικούς Χριστιανούς.