Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη με πολλά μηνύματα αυτή της Δωροθέας

episkmerkelΈφυγε η Δωροθέα, μετά την επίσκεψη – αστραπή που έκανε στην ελληνική πρωτεύουσα χθες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Συναντήθηκε με αρκετούς, μίλησε σε ακόμη περισσότερους, απέδειξε πως (τουλάχιστον) έχει χιούμορ – όταν, απευθυνόμενη στους ανέργους αυτής της χώρας είπε ότι η όλη ιστορία “ήταν ένας δρόμος με πολλές θυσίες, ένας ακανθώδης δρόμος που τον περάσατε γιατί υπήρχε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία θα συνεχιστεί” και τελικά αναχώρησε για την πατρίδα της.

Φυσικά έκανε και τις απαραίτητες και ΟΡΘΕΣ προειδοποιήσεις, ειδικά δε για τους νέους (από τους οποίους η πατρίδα αδειάζει): “Οι νέοι πέρασαν και θα περάσουν και άλλα δύσκολα, γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η πορεία” είπε.

Πάντως υπάρχει η αίσθηση (σε ορισμένους) ότι επειδή “βγήκαμε στις …αγορές” λύθηκαν τα πάντα. Πως θα εξαφανιστούν η ανεργία, η πείνα, τα χρέη των νοικοκυριών, οι εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, οι δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι Έλληνες.

Για το χρέος η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα συζητηθεί μέσα στο φθινόπωρο, ενώ για την επιστροφή του δανείου αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων (στο πραγματικό τους ύψος – γιατί κάτι ψιλά για να κλείσει το θέμα στο τέλος οι Γερμανοί θα τα δώσουν, κάτι ψιλά όμως!) δεν ακούστηκε τίποτε.

*Όπως δημοσιεύεται σήμερα, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που κατατέθηκε στη Βουλή οι εκτιμήσεις της ΤτΕ είναι πως το ύψος των απαιτήσεων της ελληνικής πλευράς από το γερμανικό κράτος για το κατοχικό δάνειο ανερχόταν το 1963 σε 32 δις δρχ. Το 1963. Το 2014 που έχει φτάσει;