Κατηγορίες
εκλογές Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημοσκόπηση στην ΠΚΜ: πρώτη στις ευρωεκλογές η ΝΔ, πρώτος στις περιφερειακές ο Τζιτζικώστας

votandointernetΠροβάδισμα της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Εντύπωση προκαλεί η θέση που λαμβάνει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση “Το Ποτάμι” του Θεοδωράκη, το οποίο είναι τρίτο (ενώ στην Αττική είναι μόλις πέμπτο), ενώ την τρίτη θέση σε πρόθεση ψήφου στις περιφερειακές λαμβάνει ο Μπόλαρης.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%
Στις περιφερειακές εκλογές, ξεκάθαρη είναι η θέση του Τζιτζικώστα. Η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και «αντάρτη» της ΝΔ του Απόστολου Τζιτζικώστα ….… έναντι του υποψηφίου του κόμματος Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κ. Τζιτζικώστας καταλαμβάνει ποσοστό 23,8% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, Γιάννης Ζιώγας 4%, Ν.Χρυσομάλλης 2,1% και Μ.Τρεμόπουλος 2%. Τα στοιχεία για τον β’ γύρο δείχνουν επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα.