Κατηγορίες
δελτία τύπου Ημαθία πολιτική Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΜΛ-ΚΚΕ Ημαθίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

imathia ml-kke«Για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία. Να συγκροτήσουμε ισχυρό λαϊκό,αντιμπεριαλιστικό κίνημα»

Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα

Γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ξετυλίγεται μια πυρετώδης ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ιδιαίτερα από την πλευρά των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Προπαγάνδα που αναμεταδίδεται καθημερινά από την ελληνική κυβέρνηση και τα εγχώρια, μεγάλα αστικά μέσα ενημέρωσης.

Τι συνέβη πραγματικά στην Ουκρανία και ποιος ο ρόλος της Δύσης;

Είναι μια «λαϊκή εξέγερση»,μια «δημοκρατική επανάσταση» του λαού της Ουκρανίας που ανέτρεψε τον Γιανουκόβιτς , όπως υποστηρίζουν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και της ΕΕ;

Όχι! Από τις κινητοποιήσεις το τελευταίο τρίμηνο, από τη συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων όλο αυτό το διάστημα που έφτασαν να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση ,από το ρόλο πρεσβειών και υπηρεσιών των ιμπεριαλιστών , γίνεται ολοφάνερο πως πρόκειται για πραξικόπημα. Η χώρα έπεσε θύμα εξελίξεων που κατηύθυναν ΗΠΑ και ΕΕ για να επιβάλουν καθεστώς ανδρείκελων και να τη θέσουν υπό τον άμεσο, πολιτικό τους έλεγχό .

Πίσω από τις ενέργειες και τις δραματικές εξελίξεις ,κρύβεται η επιδίωξη των ιμπεριαλιστών της ΗΠΑ και ΕΕ, να εκτοπίσουν τη ρωσική επιρροή.

Τι σημαίνει και τι δείχνει η αντίδραση της Ρωσίας;

Η τελευταία και με μεγάλη ένταση επιθετικότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου και την τοποθέτηση κυβέρνησης υποχείριου στα συμφέροντά τους, έφερε σαν απάντηση την άμεση, δυναμική αντίδραση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Με ανακτημένη ισχύ, η ιμπεριαλιστική δύναμη της ανατολικής Ευρώπης διεκδικεί και υπερασπίζεται ό, τι θεωρεί ζωτικό χώρο, εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα και σε καμία περίπτωση οι κινήσεις της δεν πρέπει να εκλαμβάνονται άλλες από αυτές που πραγματικά είναι .Καμία σημασία δεν έχει πως επενδύει την πολιτική της με το μανδύα της προστασίας του ουκρανικού λαού, απέναντι στους φασίστες και το δυτικό πραξικόπημα.

Η σύνθετη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική πραγματικότητα της Ουκρανίας, αντανακλάται και στην κατάσταση και το διχασμό της ουκρανικής αστικής τάξης, τάξη μοιρασμένη σε δυτικούς και ανατολικούς ιμπεριαλιστές.

Ο ουκρανικός λαός συνθλίβεται τώρα στη μέγγενη του ανταγωνισμού των ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας και για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτόν το θανάσιμο εναγκαλισμό θα πρέπει να χαράξει το δικό του ανεξάρτητο δρόμο. Να διαλέξει το δρόμο της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς που του επέβαλαν πραξικοπηματικά ,χωρίς να γίνεται υποχείριο και του ρώσικου ιμπεριαλισμού.

Νέα και Νέε-Άνεργε-Εργαζόμενε

  • Σήμερα είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στην επέμβαση, τον πόλεμο και το φασισμό στη γειτονική χώρα.
  • Χρειάζεται να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού της Ουκρανίας σε μια τέτοια κατεύθυνση.
  • Χρέος μας είναι μαζί με την καταδίκη του ιμπεριαλισμού η καταδίκη και καταγγελία της στάσης και της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , γύρω από αυτό το ζήτημα. Κυβέρνηση που όντας στην προεδρία της ΕΕ , λειτούργησε και λειτουργεί ως φερέφωνο αμερικανικών και γερμανικών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, συντάσσεται ολόψυχα μαζί τους, αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση ανδρεικέλων και φασιστών, προσπαθεί με κάθε τρόπο να νουθετήσει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και να τους υποτάξει στη δολοφονική νατοϊκή κρεατομηχανή. Έφτασαν στο σημείο να ζητούν από τους Έλληνες της Ουκρανίας να αποδεχτούν και να στηρίξουν τις εξελίξεις!

Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο μια επικίνδυνη μαχαιριά στην πλάτη του ουκρανικού λαού αλλά αποτελεί και επικίνδυνη στάση εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΟ Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ