Κατηγορίες
τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Χατζημαρκάκης στην Αλεξάνδρεια – τι είπε (βίντεο / φωτογραφίες)

P2040451 1Την Αλεξάνδρεια επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής (εκλεγμένος με το γερμανικό κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών) Γ. Χατζημαρκάκης.

Τον ευρωβουλευτή, που βρέθηκε στα γραφεία της ΕΥΡΩΦΑΡΜ με σκοπό την παρουσίαση του βιβλίου του “Παράγων Ελλάς – οι Ελληνικές Αξίες για μια νέα Ευρώπη” αλλά και την παρουσίαση συνεργασίας που θα γίνει με σκοπό την προώθηση ελληνικών προϊόντων υψηλής ποιότητας σε Βέλγιο και Γερμανία μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο ελληνικών και μη καταστημάτων, παρουσίασαν οι Θ. Ταμπαρόπουλος και Β. Χαλκίδης.

Για τη συνεργασία που θα αφορά τα ελληνικά προϊόντα στην Ευρώπη μίλησε ο Θ. Ταμπαρόπουλος και ο προσκεκλημένος, ενώ αρχικά έγινε αναφορά στο βιβλίο του προσκαλεσμένου. Ο τελευταίος αναφέρθηκε επίσης και στον Ημαθιώτη ευρωβουλευτή Γ. Παπαστάμκο (και στο επεισόδιο που αυτός είχε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από 11 μήνες).

Αναπόφευκτα όμως η συζήτηση πήγε και στα εκλογικά,…… αφού ο Χατζημαρκάκης είναι ο ιδρυτής του κόμματος “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες” το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του Μαϊου, απαντώντας σε σε διάφορες ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και σε 2 της “Περισκόπησης” που αφορούσαν το μέλλον της Ευρώπης που ο ίδιος ανέφερε πως θα ήθελε, μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Η “Περισκόπηση” λοιπόν τον ρώτησε αρχικά για τον τύπο της ομοσπονδίας (αν δηλαδή, στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχηματισμού, η χώρες-μέλη θα είναι απλές επαρχίες που θα λαμβάνουν μόνο εντολές από τα κεντρικά των Βρυξελλών – και ενώ, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε νωρίτερα στην ομιλία του, έχουμε ξεφύγει από τους αρχικούς στόχους της τότε ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ) αλλά και για τη θέση που μια τέτοια ομοσπονδία θα έχει αναφορικά με την Ελλάδα και τα σύνορά της (στην ουσία διαθέτουμε μεγάλο μήκος εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τα προβλήματα στη χώρα μας λόγω της συνθήκης “Δουβλίνο ΙΙ” είναι τεράστια).

Δείτε το βίντεο (από τα “Χρονικά”) και τις φωτογραφίες στη συνέχεια της ανάρτησης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA