Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση με τον Ουκρανό πρέσβη και με περιφερειάρχη της Ουκρανίας είχε ο Λ. Τσαβδαρίδης

Τσαβδαρίδης - Πρέσβης Ουκρανίας - Περιφερειάρχης

Τονίστηκε η ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και απορρόφησης των προϊόντων της Ημαθίας στην Ουκρανική αγορά

Την εντατικοποίηση της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ελλάδας και ειδικότερα της Περιφέρειας Χμελνίτσκι και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει αναλυτικά με τον Ουκρανό Πρέσβη κ.Βολοντύμυρ Σκουρώφ και τον Περιφερειάρχη Χμελνίτσκι κ.Βασύλ Γιαντούχα ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στην Αθήνα μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της περιφέρειας Χμελνίτσκι στη Ελληνική Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα, στη συνάντηση του με τον Ουκρανό Πρέσβη και τον Περιφερειάρχη Χμελνίτσκι, …… ο κ. Τσαβδαρίδης ενημερώθηκε εκτενώς για τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας Χμελνίτσκι, για τις οικονομικές δραστηριότητες και δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή αυτή στους Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και για τις εισαγωγικές ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαβδαρίδης ανέπτυξε λεπτομερώς στον Πρέσβη Ουκρανίας και στον Περιφερειάρχη Χμελνίτσκι τις δυνατότητες οικονομικών συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας με την Ουκρανία στους τομείς του τουρισμού, της διάθεσης γεωργικών προϊόντων και κτηνοτροφικών ειδών και της ενέργειας, τονίζοντας την απόλυτη αναγκαιότητα εξωστρέφειας της ελληνικής περιφερειακής επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω επέκταση της στην Ουκρανική αγορά.