Κατηγορίες
ανακοινώσεις Ημαθία πολιτική

Ερώτηση Τσαβδαρίδη (μαζί με άλλους βουλευτές) για το φοιτητικό επίδομα

tsavdaridisvouliΓια τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να συνεχιστεί η χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος σε φοιτητές που πήραν μεταγραφή σε άλλη σχολή και πληρούσαν τα κριτήρια για τη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος, ζήτησε να ενημερωθεί ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναλυτικά η κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο, για τους δικαιούχους Φοιτητικού Επιδόματος απαιτείται εκτός των άλλων να έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων του προηγουμένου έτους. Οι φοιτητές που με βάση το νόμο περί μεταφοράς θέσης μετεγγράφηκαν πέρυσι σε άλλο Πανεπιστήμιο δεν δικαιούνται Φοιτητικού Επιδόματος. Ο λόγος είναι ότι, αν και έχουν περάσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων στη Σχολή προέλευσής τους, δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν την απαιτούμενη βεβαίωση για να επισυναφθεί στα δικαιολογητικά τους. Η νέα Σχολή στην οποία έχουν εγγραφεί δεν τους χορηγεί την σχετική βεβαίωση ακόμη και στην περίπτωση που ήδη έχει αναγνωρίσει και κατοχυρώσει τα μαθήματα αυτά. Επί πλέον η Σχολή προέλευσης δεν μπορεί να δώσει τη σχετική βεβαίωση  καθώς οι φοιτητές έχουν ήδη διαγραφεί προκειμένου να εγγραφούν στις Σχολές που μετέφεραν τη θέση τους.

Επειδή η κατηγορία αυτή των φοιτητών περιλαμβάνει άτομα με αποδεδειγμένη οικονομική δυσκολία.

Επειδή υπάρχει μια καταφανής ανισότητα και αδικία στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Επειδή η προθεσμία κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών εξαντλείται σύντομα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

  1. Ποιες είναι η προθέσεις του Υπουργείου στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και της άρσης της αδικίας;
  2. Εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί εντολή χορήγησης σχετικής βεβαίωσης από τις Σχολές στις οποίες μετεγγράφηκαν οι φοιτητές, με βάση το έγγραφο τη αναλυτικής βαθμολογίας που κατατέθηκε κατά την εγγραφή σ’ αυτές»;