Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Αγρότες Δήμου Αλεξάνδρειας: “ξεκινάμε αύριο – δεν θα αποκλειστούν δρόμοι”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνάντηση αγροτών του Δήμου Αλεξάνδρειας έγινε το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, με σκοπό τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου να ενημερώσουν τα μέλη (και όχι μόνο αυτά, αφού η συνάντηση ήταν ανοιχτή σε όλους τους αγρότες της περιοχής) για τις κινήσεις που αποφασίστηκαν από κοινού με τους άλλους δυο Συλλόγους Αγροτών της Ημαθίας.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι η συγκέντρωση των τρακτέρ στην περιοχή μας θα γίνει στον παράδρομο που βρίσκεται στο τμήμα της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας, μεταξύ Αλεξάνδρειας και Βρυσακίου (και θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 10.30).

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου που μίλησαν επέστησαν την προσοχή όσων θελήσουν να πάνε με τα μηχανήματά τους στο σημείο, ώστε η μετάβαση εκεί να γίνει με τον καλύτερο δυνατό και ασφαλή τρόπο, ενώ τόνισαν πως για την ώρα δεν θα γίνει αποκλεισμός της οδού.

Επίσης…OLYMPUS DIGITAL CAMERA…  απάντησαν σε ερωτήσεις για τη συνέχεια της κινητοποίησης. Όπως είπαν, είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης με τα βιβλία και οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις θα λαμβάνονται σε καθημερινή βάση (ανάλογα με τις εξελίξεις), κάθε μεσημέρι. Εξέφρασαν την ελπίδα ότι αυτή τη φορά στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν περισσότεροι αγρότες σε σχέση με προηγούμενες φορές, δήλωσαν ότι η αυριανή συγκέντρωση θα είναι μια αρχή. Στη συζήτηση που συνεχίστηκε οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις 3 συγκεντρώσεις στην Ημαθία – και όχι σε μια, που θα συγκέντρωνε όλους τους αγρότες, σχετικά με τους τρόπους αποφυγής προβλημάτων νομικής φύσης (είναι γνωστό πως αγρότες σε όλη τη χώρα ακόμη έχουν προβλήματα).

Επίσης τα μέλη του ΔΣ που μίλησαν είπαν πως – πέραν των ΜΜΕ – θα κληθούν και φορείς ή συλλογικότητες (όπως π.χ. εμπορικός σύλλογος κλπ) ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις του αγροτικού κόσμου, αφού ειδικά στην περιοχή μας οι αγρότες είναι μοχλός ανάπτυξης και της οικονομίας γενικότερα.

Προς το τέλος της συνάντησης το λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι κοντά στο Σύλλογο για ότι χρειαστεί και ευχήθηκε επιτυχία στον αγώνα τους. Παρόν στη συνέλευση έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Γκυρίνης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA