Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προεκλογική εσάνς στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

dimot symvoulio2014Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για το 2014 τα είχε όλα: από κοπή πίτας μέχρι εντάσεις μεταξύ όσων συμμετείχαν και από διαπιστώσεις μέχρι εμφανίσεις με …νόημα.

Κεντρική ιδέα – όπως λέγαμε παλιά στο σχολείο; Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. Τόσο απλά! Γιατί μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του Γκυρίνη τα πράγματα λαμβάνουν μια άλλη τροπή, για όλους όσους φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στην κούρσα για τον δημαρχιακό θώκο.

Στο διαταύτα: η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ευχές για το νέο έτος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Όλγα Μοσχοπούλου,  αλλά και από τους επικεφαλής των παρατάξεων (Δημητριάδη, Γκιόνογλου, Σπυρίδη και Αλευρά). Και συνεχίστηκε με την κοπή της πίτας του Συμβουλίου.

dimitriadis121

Έλα όμως που το συγκεκριμένο κλίμα δεν κράτησε για πολύ…! Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης άρχισαν και τα παράπονα για τον αριθμό των εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων. Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για την πορεία των έργων που είτε είναι σε εξέλιξη είτε θα δημοπρατηθούν στο άμεσο μέλλον (έργα σε πλατείες ή άλλα). Επίσης ενημέρωσε για το σημείο στο οποίο βρίσκεται το θέμα με την αγορά τράκτορα και container για τη μεταφορά από τον Δήμο με ίδια μέσα των απορριμάτων.

Αναφορά – ενημέρωση έγινε επίσης για το γραφείο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και τον κίνδυνο που υπάρχει να κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού (με κίνδυνο μια περιοχή 43.000 κατοίκων να μείνει χωρίς γραφείο εξυπηρέτησης, αυτό είναι από τα καλά της “απελευθέρωσης”, της “αγοράς” και των “αποκρατικοποιήσεων” στα οποίο πολλάκις έχουμε αναφερθεί από εδώ μέσα). Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόβλημα υπάρχει και με την ΕΒΖ και την τύχη των τευτλοπαραγωγών της περιοχής μας (αναφορά δηλαδή στις διαδικασίες που τρέχουν τη στιγμή αυτή). Για τα δυο αυτά προβλήματα προτάθηκε η υιοθέτηση ψηφισμάτων από το Δ.Σ.

Από εδώ και πέρα είχαμε την …τυπική είσοδο στην προεκλογική περίοδο. Αλλά σε  αυτά θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.

dsesylΣτη συνέχεια (πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη) συζητήθηκε το θέμα με τον Εμπορικό Σύλλογο και με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα που (δεν) έγιναν στην Αλεξάνδρεια. Τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ. Ουσταμπασίδης, Παπαδήμας και Παπαδόπουλος ενώ το λόγο έλαβε – εν μέσω διαμαρτυριών επειδή δεν ξεκινούσε την παρέμβασή του αν δεν ήταν παρών ο Δήμαρχος, που προς στιγμή ήταν εκτός της αίθουσας – πρόεδρος Γ. Ουσταμπασίδης. Ο πρόεδρος παρέθεσε τα γεγονότα και στράφηκε κατά του Δημάρχου και της προέδρου του Δ.Σ. για την κατάληξη των πραγμάτων και για όσα (ΔΕΝ) έγιναν. “Αν ξέραμε ότι έγινε, θα οργανώναμε καλύτερα τις εκδηλώσεις” είπε μεταξύ άλλων ενώ ανέφερε ότι απαίτηση των καταστημάτων ήταν να γίνουν όλα κάτω από την ομπρέλα του Εμπ. Συλλόγου και είπε πως φόβος του Ε.Σ. ήταν να μην καπελωθεί η προσπάθεια από τον Δήμο, “…όπως και έγινε.” όπως ανέφερε. Απάντηση έλαβε από την πρόεδρο του Δ.Σ., η οποία είπε πως σκοπός του Δήμου δεν ήταν να καπελώσει κανέναν και πως το πρόγραμμα καθώς και οι συνδιοργανωτές αναφέρονταν ξεκάθαρα στον ιστότοπο του Δήμου. Θέση για το θέμα πήραν και οι σύμβουλοι Γ. Απατσίδης και Γ. Σπυρίδης, οι οποίοι είχαν αντίθετες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ένα ακόμη θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν αυτό για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑΑλ. Το θέμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γ. Τζίλας ενώ έγιναν και τοποθετήσεις επί αυτού από Δημοτιοκύς Συμβούλους. Τέλος ενδιαφέρον ήταν και το θέμα που σχετίζονταν με την ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του 2014.