Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τα …μηνύματα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ds20140120Ξεκάθαρα σε προεκλογικούς ρυθμούς λοιπόν ξεκίνησε το 2014 για το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως είπαμε σε παλαιότερη ανάρτηση, το ενδιαφέρον θα ήταν “εξωγηπεδικό” στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Με δεδομένα 3-4 πράγματα (όπως την κάθοδο Γκυρίνη στις δημοτικές με ένα ευρύ σχήμα, τις κατά καιρούς αναχωρήσεις ή έντεχνες “αποχωρήσεις” από την πλειοψηφούσα παράταξη αλλά και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει συνδυασμούς σε όλη τη χώρα), είναι ηλίου φαεινότερον πως πηγαίνουμε σε προεκλογική περίοδο που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη.

Τα πρώτα “καρφιά” ήρθαν χθες, όταν τελείωσε την πρώτη του τοποθέτηση ο Γ. Σπυρίδης. “Φαίνεται προαλείφεται για επικεφαλής κάποιου ψηφοδελτίου…” είπε δηκτικά ο Δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης alevrasαναφερόμενος στο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και σε αυτά που είπε – για να λάβει το σχόλιο του Γ. Σπυρίδη περί αρκετού χρόνου για ξεκούραση μετά τις εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Απατσίδης, σχολιάζοντας και αυτός την τοποθέτηση Σπυρίδη αλλά και αυτά που είπε ο Δήμαρχος. Από τη μεριά του ο Χρ. Αλευράς είπε πως χαίρεται “…που στη λήξη της πορείας του ο Δήμαρχος κάνει κάτι για τις πλατείες της Αλεξάνδρειας”.

Οι εντάσεις και τα “καρφιά” κράτησαν λίγο αλλά ήταν αρκετά για να δώσουν ιδέα για το κλίμα που θα έχουμε στις τέσσερις (αν δεν κάνουμε λάθος τόσες απομένουν) συνεδριάσεις μέχρι τον Μάιο.

Επίσης στα της συνεδρίασης να σημειωθεί η εμφάνιση στη συνεδρίαση του

disymv1

  Δημοτικού Συμβουλίου του Παναγιώτη Γκυρίνη μαζί με τον Ν. Μπρουσκέλη, τα σχόλια που δεν ήταν και λίγα για την ανακοίνωση Γκυρίνη (θετικά, αρνητικά, πικρόχολα, επιδοκιμαστικά ή όχι), τα συγχαρητήρια και οι ευχές για καλό αγώνα που δίδονταν από συμβούλους της συμπολίτευσης στον τελευταίο αλλά και τα πολλά σενάρια που αναλύονταν από όσους είπαν να πάρουν λίγο αέρα (αλλά και κλίμα προεκλογικών ζυμώσεων) βγαίνοντας από την αίθουσα στο μέσον της συνεδρίασης.